Fala­fel

De take-away snack uit eigen keuken: gefrituurde vegetarische balletjes uit het Midden-Oosten. Lekker op een pitabroodje met knoflooksaus.

  • bijgerecht
  • 6 personen
  • 300 kcal voedingswaarden
    • 35 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(125)waardeer
midden-oosters bijgerecht De take-away snack uit eigen keuken: gefrituurde vegetarische balletjes uit het Midden-Oosten. Lekker op een pitabroodje met knoflooksaus. 6 personen
3 125

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie
Keukenspullen
  • keukenmachine
  • frituurpan

Bereiden

  1. Ontdooi de tuinbonen. Snipper de ui en snijd de peterselie fijn. Pureer de tuinbonen en kikkererwten in de keukenmachine met de eieren, ui, peterselie en het sesamzaad. Pers de knoflook erboven en breng op smaak met komijn, koriander, chilipoeder en flink wat zout. Neem telkens een klein lepeltje van het mengsel, leg het in de bloem en rol er daarna een balletje van ter grootte van een walnoot.
  2. Laat de balletjes minstens 2 uur in de koelkast rusten. Verhit de olie in de frituurpan tot 175 °C. Frituur de balletjes in porties van 4-5 goudbruin in ca. 3 min. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

combinatietip:

Lekker met knoflooksaus.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 300 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 23 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 140 mg
  • vezels 8 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Falafel

terug naar recept

Fala­fel

1
1
  • 300 g fijne tuinboontjes
  • 1 ui
  • 30 g verse peterselie

Ontdooi de tuinbonen. Snipper de ui en snijd de peterselie fijn.

2
2
  • 400 g kikkererwten
  • 2 eieren
  • 2 el sesamzaad

Pureer de tuinbonen en kikkererwten in de keukenmachine met de eieren, ui, peterselie en het sesamzaad.

3
3
  • 2 tenen knoflook
  • 2 tl gemalen komijn (djinten)
  • 3 tl gemalen koriander (ketoembar)
  • 1 tl chilipoeder

Pers de knoflook erboven en breng op smaak met komijn, koriander, chilipoeder en flink wat zout.

4
4
  • 100 g bloem

Neem telkens een klein lepeltje van het mengsel, leg het in de bloem en rol er daarna een balletje van ter grootte van een walnoot.

5
5

Laat de balletjes minstens 2 uur in de koelkast rusten.

6
6
  • 1 liter frituurolie

Verhit de olie in de frituurpan tot 175 °C. Frituur de balletjes in porties van 4-5 goudbruin in ca. 3 min. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

combinatietip:

Lekker met knoflooksaus.

Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer die wij niet ondersteunen, daarom werkt deze site niet optimaal. We raden je aan een andere browser(versie) te gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.