Fala­fel van dop­erw­ten, munt & bul­gur

Écht veel lekkerder dan afhalen, deze zelfgemaakte falafel van doperwten en veel kruiden.

(75)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
midden-oosters hoofdgerecht Écht veel lekkerder dan afhalen, deze zelfgemaakte falafel van doperwten en veel kruiden. 4 personen
3 75

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • keukenthermometer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Maal de doperwten, ui, knoflook, bieslook, peterselie, muntblaadjes, koriander en komijn 1½ min. in de keukenmachine tot puree. Doe in een kom en meng er de bulgur, het bakmeel en het zout door. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes en voeg toe aan de puree.
  2. Verhit een laag olie van 6 cm in een ruime pan tot 180 °C. Controleer eventueel de temperatuur met de keukenthermometer. Schep met 2 eetlepels 4 à 5 quenelles van de puree. Frituur ze 3 min. in de hete olie. Schep uit de pan met een schuimspaan. Laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal tot de puree op is.

combinatietip:

Lekker in een pitabroodje met knoflooksaus.

bewaartip:

Je kunt de falafelpuree 3 uur van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

video

Que­nel­les ma­ken

Instructievideo - 01:14 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 270 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 23 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 1.995 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Falafel van doperwten, munt & bulgur

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fala­fel van dop­erw­ten, munt & bul­gur

1
1
  • 400 g verse doperwten
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 25 g bieslook
  • 20 g platte peterselie
  • 15 g munt
  • 15 g koriander
  • 2 tl gemalen komijn (djinten)

Maal de doperwten, ui, knoflook, bieslook, peterselie, muntblaadjes, koriander en komijn 1½ min. in de keukenmachine tot puree.

2
2
  • 50 g bulgur
  • 2 el zelfrijzend bakmeel
  • 2 el zout

Doe in een kom en meng er de bulgur, het bakmeel en het zout door.

3
3
  • 1 rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten.

4
4

Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes en voeg toe aan de puree.

5
5
  • 500 ml arachideolie

Verhit een laag olie van 6 cm in een ruime pan tot 180 °C. Controleer eventueel de temperatuur met de keukenthermometer.

6
6

Schep met 2 eetlepels 4 à 5 quenelles van de puree. Frituur ze 3 min. in de hete olie.

7
7

Schep uit de pan met een schuimspaan. Laat uitlekken op keukenpapier.

8
8

Herhaal tot de puree op is.

combinatietip:

Lekker in een pitabroodje met knoflooksaus.

bewaartip:

Je kunt de falafelpuree 3 uur van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.