Sch­nit­zel met knof­look-groen­ten'cream'

(34)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 34

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Prei wassen en in zeer smalle ringen snijden. Augurkjes grof hakken. Knoflook pellen en fijnhakken. In schaaltje augurk, helft knoflook, 1/2 tl paprikapoeder, 1/2 tl zout, 1/2 zakje rauwkost en sour cream mengen. Eventueel wat zoetzuur vocht van augurken toevoegen. Olie in ruime koekenpan verhitten en wienerschnitzels aan beide kanten in ca. 8 min. bruin en gaar bakken. In diepe pan 1 el olie verhitten, prei 5 min. bakken. Rest knoflook en 1 1/2 tl paprikapoeder toevoegen en 1 min. meebakken. Bonen afgieten en toevoegen. Rest rauwkost erdoor roeren en op laag vuur al roerende warm laten worden. Met zout en peper op smaak brengen. Bonen over 4 borden verdelen, schnitzels ernaast leggen en knoflook-groenten'cream' erbij scheppen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 503 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 41 g
  • vet 22 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2007 week 26-27

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.