In­di­a­se bur­ger met man­gosal­sa en kom­kom­mer

(108)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indiaas hoofdgerecht 4 personen
4 108

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm oven voor op 180 °C. Schil de mango en snijd in blokjes. Maak de komkommer schoon en snijd in plakjes. Pel de ui en snijd in smalle reepjes. Snijd de koriander fijn. Maak de rode peper schoon, verwijder de pitjes en snijd in ringen. Boen de citroen schoon, rasp de schil en pers de citroen uit. Meng de mangoblokjes met ui, helft koriander, rode peper en citroenschil. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.
  2. Verhit in een koekenpan boter. Bak de hamburgers in 8 min. aan beide kanten goudbruin en gaar. Besmeer het naanbrood met boter en verwarm 5 min. in de oven. Meng komkommer met helft koriander en citroensap. Breng op smaak met peper en zout. Snijd naanbrood doormidden en leg op borden. Leg de hamburgers op 1/2 brood en schep 1/4 mangosalsa erop.
video

Man­go snij­den

Instructievideo - 01:02 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 616 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 46 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2007 week 24-25

Indiase burger met mangosalsa en komkommer

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In­di­a­se bur­ger met man­gosal­sa en kom­kom­mer

1
1
  • 1 eetrijpe mango
  • 1 komkommer
  • 2 rode uien

Verwarm oven voor op 180 °C. Schil de mango en snijd in blokjes. Maak de komkommer schoon en snijd in plakjes. Pel de ui en snijd in smalle reepjes.

2
2
  • 15 g verse koriander
  • 1 rode peper
  • 1 citroen

Snijd de koriander fijn. Maak de rode peper schoon, verwijder de pitjes en snijd in ringen. Boen de citroen schoon, rasp de schil en pers de citroen uit.

3
3
  • 25 g boter

Meng de mangoblokjes met ui, helft koriander, rode peper en citroenschil. Breng op smaak met citroensap, peper en zout. Verhit in een koekenpan boter.

4
4
  • 4 hamburgers
  • 25 g boter
  • 2 stukjes naanbrood knoflook & koriander

Bak de hamburgers in 8 min. aan beide kanten goudbruin en gaar. Besmeer het naanbrood met boter en verwarm 5 min. in de oven.

5
5

Meng komkommer met helft koriander en citroensap. Breng op smaak met peper en zout. Snijd naanbrood doormidden en leg op borden.

6
6

Leg de hamburgers op 1/2 brood en schep 1/4 mangosalsa erop.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.