Kip met hum­mus, naan­brood en man­gosal­sa

De nootachtige smaak van hummus en rucola is heerlijk in combinatie met de frisse mangosalsa.

(222)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht De nootachtige smaak van hummus en rucola is heerlijk in combinatie met de frisse mangosalsa. 4 personen
4 222

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Leg de kipfilets tussen 2 lagen vershoudfolie en sla ze met de platte kant van een steelpan zo plat als schnitzels. Verkruimel de beschuiten boven een diep bord. Voeg peper en zout toe. Klop de eieren los in een ander diep bord. Wentel de kipfilets eerst door het ei en vervolgens door het beschuitkruim.
  2. Verwarm 3 el olie in een pan met antiaanbaklaag en bak de kip in 4-5 min. per kant bruin en krokant. Bak het brood af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de rode peper heel fijn. Schil de mango, snijd in blokjes en prak grof.
  3. Hak de koriander grof en voeg toe. Schep de rode peper en de rest van de olie erdoor. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Snijd de naanbroden in de breedte doormidden, snijd ze open en besmeer ze ruim met hummus. Beleg met een pluk rucola, een krokant gebakken kipschnitzel en mangosalsa. Serveer direct. Lekker!
video

Man­go snij­den

Instructievideo - 01:02 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 670 kcal
  • eiwit 43 g
  • koolhydraten 51 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Kip met hummus, naanbrood en mangosalsa

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip met hum­mus, naan­brood en man­gosal­sa

1
  • 4 kipfilets

Leg de kipfilets tussen 2 lagen vershoudfolie en sla ze met de platte kant van een steelpan zo plat als schnitzels.

2
  • 2 beschuiten
  • 2 eieren

Verkruimel de beschuiten boven een diep bord. Voeg peper en zout toe. Klop de eieren los in een ander diep bord.

3

Wentel de kipfilets eerst door het ei en vervolgens door het beschuitkruim.

4
  • 3 el olie

Verwarm de olie in een pan met antiaanbaklaag en bak de kip in 4-5 min. per kant bruin en krokant.

5
  • 2 naanbroden
  • ½ rode peper

Bak het brood af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de rode peper heel fijn.

Tip: Als je van lekker pittig houdt, kun je de zaadlijsten van de rode peper laten zitten.

6
  • 1 eetrijpe mango

Schil de mango, snijd in blokjes en prak grof.

7
  • 15 g koriander
  • 1 el olie

Hak de koriander grof en voeg toe. Schep de rode peper en de rest van de olie erdoor. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

8
  • 6 el houmous

Snijd de naanbroden in de breedte doormidden, snijd ze open en besmeer ze ruim met houmous.

9
  • 75 g rucola

Beleg met een pluk rucola, een krokant gebakken kipschnitzel en mangosalsa. Serveer direct. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.