Na­chos met kaas en ko­ri­an­der

Onweerstaanbare borrelhap: nachos uit de oven met een laag gesmolten kaas.

(457)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans borrelhapje Onweerstaanbare borrelhap: nachos uit de oven met een laag gesmolten kaas. 4 personen
3 457

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • lage ovenschaal

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de rode ui in ringen en jalopeñopeperreepjes fijn. Verwijder de zaadjes van de tomaten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  2. Verdeel de chips over een ingevette lage ovenschaal. Schep de crème fraîche erop en verdeel de ringen ui, blokjes tomaat en jalapeñopepers erover. Bestrooi met de geraspte kaas. Zet de nachos 5-10 min. in de oven tot de kaas is gesmolten. Strooi de koriander over de nachos.

serveertip:

Warm geserveerd smaken de nachos het lekkerst.

video

Snij­den

Instructievideo - 02:22 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 345 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 29 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 395 mg
  • vezels 3 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Nachos met kaas en koriander

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Na­chos met kaas en ko­ri­an­der

1
1

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2
2
  • 1 rode ui
  • 1 el jalapeñopeperreepjes
  • 2 tomaten

Snijd de rode ui in ringen en jalopeñopeperreepjes fijn. Verwijder de zaadjes van de tomaten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.

3
3
  • 2 g boter om in te vetten
  • 150 g tortillachips

Vet een lage ovenschaal in. Verdeel de chips over de ovenschaal.

4
4
  • 125 ml crème fraîche light
  • 100 g geraspte kaas

Schep de crème fraîche erop, verdeel ringen ui, blokjes tomaat en jalapeñopepers erover. Bestrooi met geraspte kaas.

5
5
  • 15 g koriander

Zet de nachos 5-10 min. in de oven tot de kaas is gesmolten. Strooi de koriander over de nachos.

serveertip:

Warm geserveerd smaken de nachos het lekkerst.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.