Mi­ni-ta­co bi­tes in muf­fin­vorm

Spicy Mexicaans ovenhapje voor bij de borrel. Ook leuk voor een verjaardag!

  • borrelhapje
  • 20 stuks
  • 160 kcal voedingswaarden
    • 35 min. bereiden
    • 8 min. oventijd
(28)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
zuid-amerikaans borrelhapje Spicy Mexicaans ovenhapje voor bij de borrel. Ook leuk voor een verjaardag! 20 stuks
2 28

Ingrediënten

Lekker erbij
Keukenspullen
  • 2 muffinvormen met 12 holtes

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet 20 muffinholtes in met 1 el olie. Snijd de vellen filodeeg in vieren en bekleed de holtes elk met 2 stukjes filodeeg.
  2. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak het gehakt met de picadillo in 5 min. rul en gaar. Giet het vet af en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Laat de bonen uitlekken. Snijd ondertussen de jalapeños heel fijn en meng met de bonen door het gehakt. Verdeel het bonenmengsel over het filodeeg. Verkruimel er een tortillachipje boven en bestrooi met de geraspte kaas. Bak in de oven in ca. 8 min. goudbruin en knapperig.
  4. Snijd ondertussen de avocado overlangs doormidden en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de tomaten in blokjes. Neem de tortillabites uit de oven en garneer met de avocado, tomaat, blaadjes koriander en crème fraîche.
video

Fi­lo­deeg ge­brui­ken

Instructievideo - 01:41 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 160 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 150 mg
  • vezels 2 g
Tags

Mini-taco bites in muffinvorm

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mi­ni-ta­co bi­tes in muf­fin­vorm

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 1 el arachideolie
  • 10 vellen filodeeg

Vet 20 muffinholtes in met de olie. Snijd de vellen filodeeg in vieren en bekleed de holtes elk met 2 stukjes filodeeg.

Filodeeg gebruiken

Instructievideo

01:41 min.

3
3
  • 2 el arachideolie
  • 300 g rundergehakt
  • 3 el picadillo

Verhit de olie in een koekenpan en bak het gehakt met de picadillo in 5 min. rul en gaar.

4
4

Giet het vet af en breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 400 g zwarte bonen
  • 1½ el jalapeños

Laat de bonen uitlekken. Snijd ondertussen de jalapeños heel fijn en meng met de bonen door het gehakt.

6
6
  • 20 tortillachips
  • 100 g gemalen oude kaas 48+

Verdeel het bonenmengsel over het filodeeg. Verkruimel er een tortillachipje boven en bestrooi met de geraspte kaas.

7
7

Bak in de oven in ca. 8 min. goudbruin en knapperig.

8
8
  • 1 eetrijpe avocado
  • 2 tomaten

Snijd ondertussen de avocado overlangs doormidden en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de tomaten in blokjes.

Avocado schillen

Instructievideo

00:46 min.

9
9
  • 15 g koriander
  • 125 g crème fraîche

Neem de tortillabites uit de oven en garneer met de avocado, tomaat, blaadjes koriander en crème fraîche.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.