Ge­gril­de litt­le gem met ge­schaaf­de ou­de kaas

(7)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht 4 personen
3 7

Ingrediënten

Keukenspullen
  • aluminiumfolie
  • barbecue

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd een dun plakje van de onderkant maar zorg dat de slakropjes heel blijven. Halveer ze in de lengte. Bestrijk de helften aan beide kanten dun met olie en bestrooi met (versgemalen) peper. Bewaar de slakropjes in aluminiumfolie verpakt in de koelkast.
  2. Leg de slakropjes op een ingevet rooster boven matig heet vuur en gril ze in 4-6 minuten goudbruin, keer regelmatig.
  3. Leg de gegrilde slahelften met het snijvlak naar boven op een schaal en druppel de dressing erover. Schaaf met een dunschiller boven de sla mooie krullen van de kaas.

Tip:

Het knapperige hart van kropsla is ook heel geschikt om te grillen. Van de buitenste bladeren maak je een lekkere salade.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 150 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Variatie op het vuur

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.