Ge­stoof­de litt­le gem met ha­zel­no­ten

(28)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 2 personen
3 28

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Hak de hazelnoten grof met een groot mes en rooster ze enkele minuten in een koekenpan zonder boter of olie, tot de stukjes noot goudbruin kleuren. Doe de hazelnoten over op een bord, zodat ze in de warme pan niet alsnog verbranden. Halveer de slakropjes in de lengte, verwijder eventueel lelijke blaadjes. Smelt de boter in een hapjespan en leg de kropjes er met de snijkant naar beneden in. Bak ze 2 minuten, keer de kropjes om en strooi de geraspte sinaasappelschil erover. Maal er wat peper boven en strooi ook wat zout over de sla. Schenk het sinaasappelsap erbij. Leg een deksel op de pan en stoof de slakropjes in ca. 10 minuten zachtjes gaar. Strooi de hazelnoten over de gaargestoofde kropjes little gem. Lekker bij gebakken varkensfiletlapjes of karbonades en puree.

Tip:

Maak dit gerecht voor 4 of meer personen in een braadslede en schuif deze na het keren van de kropjes in een voorverwarmde oven van 200 °C.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 155 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 13 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.