Pit­ti­ge cour­get­te­chut­ney

(25)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 1 stuks
3 25

Ingrediënten

Keukenspullen
  • schoon jampotje (ca. 300 ml)

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Breng in een grote pan de courgette met de appel, ui, rode peper, koriander, citroensap en geleisuiker op middelhoog vuur aan de kook. Roer het mengsel regelmatig door en laat het in 4-5 minuten inkoken tot een stevige substantie. Vul het jampotje tot aan de rand met chutney, sluit het direct af en laat de chutney afkoelen. Lekker op boule-beurrebrood.

Tip:

De chutney is ongeopend buiten de koelkast 2-3 maanden houdbaar. Eenmaal geopend kun je 'm nog drie weken in de koelkast bewaren.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 60 kcal
  • eiwit 0 g
  • koolhydraten 15 g
  • vet 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.