Da­me blan­che

Een klassieker, maar dat is-ie natuurlijk niet voor niets geworden.

(97)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans nagerecht Een klassieker, maar dat is-ie natuurlijk niet voor niets geworden. 4 personen
4 97

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 4 grote glazen (of ijscoupes)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel op middelhoog vuur goudbruin. Schep op een bord en laat afkoelen. Verwarm de melk in een steelpan op laag vuur, roer de chocolade erdoor en laat van het vuur af in de melk smelten. Roer af en toe. Klop ondertussen de slagroom met de suiker net niet stijf.
  2. Doe in elke ijscoupe of wijnglas een bolletje ijs, schenk de warme chocoladesaus erbij en schep er wat slagroom op. Bestrooi met het amandelschaafsel en serveer direct.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 350 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 27 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 30 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Dame blanche

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Da­me blan­che

1
1
  • 2 el amandelschaafsel

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel op middelhoog vuur goudbruin. Schep op een bord en laat afkoelen.

2
2
  • 75 ml volle melk
  • 100 g pure chocolade

Verwarm de melk in een steelpan op laag vuur, roer de chocolade erdoor en laat van het vuur af in de melk smelten. Roer af en toe.

3
3
  • 100 ml slagroom

Klop ondertussen de slagroom met de suiker net niet stijf.

4
4
  • 4 bolletjes vanilleroomijs

Doe in elke ijscoupe of wijnglas een bolletje ijs, schenk de warme chocoladesaus erbij en schep er wat slagroom op.

5
5

Bestrooi met het amandelschaafsel en serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.