Su­per da­me blan­che

Met witte in plaats van pure chocolade. De amandelen en bessen geven kleur en bite.

(58)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Met witte in plaats van pure chocolade. De amandelen en bessen geven kleur en bite. 4 personen
3 58

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • 4 ijscoupes
  • ijsbolletjeslepel

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Smelt de boter en suiker op hoog vuur in een koekenpan met antiaanbaklaag. Voeg de amandelen toe en laat karamelliseren tot ze goudbruin zijn.
  2. Houd de amandelen in beweging door met de pan draaiende bewegingen te maken. Dit duurt 3 min. Laat de amandelen drogen op bakpapier. Zitten ze aan elkaar vast, dan kun je ze van elkaar loshalen als ze zijn afgekoeld.
  3. Verwarm de slagroom in een steelpan op laag vuur. Snijd de chocolade in stukjes en voeg toe. Laat smelten en neem dan van het vuur. Schep in de ijscoupes of glazen 2 bolletjes ijs. Schenk de warme saus erover en garneer met de amandelen, Maltesers en rode bessen.

bereidingstip:

Je kunt de amandelen 1 dag van tevoren karamelliseren. Bewaar ze goed afgesloten om ze krokant te houden.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 890 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 83 g
  • vet 56 g
    waarvan verzadigd 31 g
  • natrium 183 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Super dame blanche

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Su­per da­me blan­che

1
1
  • 30 g boter
  • 30 g suiker
  • 50 g amandelen

Smelt de boter en suiker op hoog vuur in een koekenpan met antiaanbaklaag. Voeg de amandelen toe en laat karamelliseren tot ze goudbruin zijn.

2
2

Houd de amandelen in beweging door met de pan draaiende bewegingen te maken. Dit duurt 3 min.

3
3

Laat de amandelen drogen op bakpapier. Zitten ze aan elkaar vast, dan kun je ze van elkaar loshalen als ze zijn afgekoeld.

4
4
  • 100 ml slagroom
  • 200 g witte chocolade

Verwarm de slagroom in een steelpan op laag vuur. Snijd de chocolade in stukjes en voeg toe. Laat smelten en neem dan van het vuur.

5
5
  • 750 ml vanille-ijs
  • 100 g witte Maltesers
  • 150 g rode bessen

Schep in de ijscoupes of glazen 2 bolletjes ijs. Schenk de warme saus erover en garneer met de amandelen, Maltesers en rode bessen.

bereidingstip:

Je kunt de amandelen 1 dag van tevoren karamelliseren. Bewaar ze goed afgesloten om ze krokant te houden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.