Su­per­ro­mi­ge spa­ghet­ti car­bo­na­ra

Spek, knoflook, kaas, room en ei… Vijf goeie redenen om deze pasta te maken.

(3.067)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Spek, knoflook, kaas, room en ei… Vijf goeie redenen om deze pasta te maken. 4 personen
3 3067

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Klop ondertussen de slagroom met de eieren door elkaar met peper en zout.
  2. Bak de spekreepjes in een koekenpan zonder olie of boter in 4-5 min. goudbruin. Bak de fijngesneden knoflook de laatste 30 sec. mee met het spek. Neem alles uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Giet de spaghetti af en vang een kopje kookvocht op. Doe de spaghetti in de pan en voeg het slagroommengsel toe. Roer tot het ei licht stolt.
  4. Meng de geraspte kaas, het spek en de knoflook erdoor. Voeg eventueel een scheutje kookvocht toe. Bestrooi met de fijngesneden peterselie en zwarte peper.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 650 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 73 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 880 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Superromige spaghetti carbonara

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Su­per­ro­mi­ge spa­ghet­ti car­bo­na­ra

1
  • 400 g spaghetti

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2
  • 125 ml slagroom
  • 2 eieren

Klop ondertussen de slagroom met de eieren door elkaar met peper en zout.

3
  • 75 g Grana Padano

Rasp de kaas.

4
  • 4 takjes peterselie

Snijd de peterselie fijn.

5
  • 125 g magere spekreepjes

Bak de spekreepjes in een koekenpan zonder olie of boter in 4-5 min. goudbruin.

6
  • 2 tenen knoflook

Snijd de knoflook fijn.

7

Bak de knoflook de laatste 30 sec. mee met het spek. Neem alles uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

8

Giet de spaghetti af en vang een kopje kookvocht op.

9

Doe de spaghetti in de pan en voeg het slagroommengsel toe. Roer tot het ei licht stolt.

10

Meng de kaas, het spek en de knoflook erdoor. Voeg eventueel een scheutje kookvocht toe. Bestrooi met de peterselie en zwarte peper.

11

Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.