Pit­ti­ge boe­ren­kool­stamp­pot

Dag traditionele stamppot. Deze keer eten we 'm met kip, chorizo, rode ui en peper!

(159)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Dag traditionele stamppot. Deze keer eten we 'm met kip, chorizo, rode ui en peper! 4 personen
3 159

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en kook in een bodempje water met zout met de deksel op de pan in 20 min. gaar.
  2. Snipper de ui. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer in de lengte, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd in ringetjes. Verhit de helft van de olijfolie in een braadpan en fruit hierin de ui en de rode peper tot de ui glazig ziet. Schep de boerenkool erbij. Smoor de boerenkool met de deksel op de pan op laag vuur in 10-15 min. gaar.
  3. Snijd de chorizo in blokjes. Bak in een pan met antiaanbaklaag op hoog vuur de chorizoblokjes tot ze lichtbruin kleuren. Snijd de kipfilets in acht stukken en schep deze met de chilisaus bij de chorizo. Bak de kip op middelhoog vuur in 10 min. bruin en gaar.
  4. Stamp de aardappelen met de rest van de olijfolie tot grove puree. Schep de boerenkool door de puree en breng op smaak met peper en zout. Serveer de stamppot met de kip en de chorizoblokjes.
video

Boe­ren­kool

Onze leverancier - 04:42 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 580 kcal
  • eiwit 40 g
  • koolhydraten 49 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 630 mg
  • vezels 8 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Pittige boerenkoolstamppot

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pit­ti­ge boe­ren­kool­stamp­pot

1
1
  • 1 kg iets kruimige aardappelen

Schil de aardappelen en kook in een bodempje water met zout met de deksel op de pan in 20 min. gaar.

2
2
  • 1 ui
  • 1 rode peper

Snipper de ui. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer in de lengte, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd in ringetjes.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo

00:34 min.

3
3
  • 2 el olijfolie
  • 600 g gesneden boerenkool

Verhit de olijfolie in een braadpan en fruit hierin de ui en de rode peper tot de ui glazig ziet. Schep de boerenkool erbij.

Ui fruiten

Instructievideo

00:31 min.

4
4

Smoor de boerenkool met de deksel op de pan op laag vuur in 10-15 min. gaar.

5
5
  • 100 g chorizo (worst)

Snijd de chorizo in blokjes. Bak in een pan met antiaanbaklaag op hoog vuur de chorizoblokjes tot ze lichtbruin kleuren.

6
6
  • 400 g kipfilet
  • 2 el chilisaus

Snijd de kipfilets in acht stukken en schep deze met de chilisaus bij de chorizo. Bak de kip op middelhoog vuur in 10 min. bruin en gaar.

7
7
  • 2 el olijfolie

Stamp de aardappelen met de rest van de olijfolie tot grove puree.

Pureren

Instructievideo

00:51 min.

8
8

Schep de boerenkool door de puree en breng op smaak met peper en zout. Serveer de stamppot met de kip en de chorizoblokjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.