Cho­co­lad­eij­staart met si­naas­ap­pel

(68)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 8 personen
4 68

Ingrediënten

8 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • plasticfolie
  • hoge schaal, inhoud 2 liter

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat het ijs in 30 minuten zacht worden. Bekleed de hoge schaal aan de binnenzijde met enkele lagen huishoudfolie. Snijd de cake in dunne plakken.
  2. Leg de sinaasappelplak (van de cake) midden op de bodem van de schaal. Bekleed de zijden van de schaal met de cakeplakken. Hak de chocolade in stukjes. Verwarm de marmelade in een magnetron op de hoogste stand gedurende 10 sec. Roer vervolgens met de chocolade door het ijs
  3. Schep het ijs in de schaal en strijk aan de bovenzijde glad. Laat de ijstaart in diepvries ca 5 minuten bevriezen. Plaats de schaal omgekeerd op een bord en verwijder het vershoudfolie. Serveer de taart eventueel met slagroom.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 395 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2006 week 50-51

Chocoladeijstaart met sinaasappel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cho­co­lad­eij­staart met si­naas­ap­pel

1
1
  • 1 bak chocoladeroomijs
  • 1 chocoladecake

Laat het ijs in 30 minuten zacht worden. Bekleed de hoge schaal aan de binnenzijde met enkele lagen huishoudfolie. Snijd de cake in dunne plakken.

2
2

Leg de sinaasappelplak (van de cake) midden op de bodem van de schaal. Bekleed de zijden van de schaal met de cakeplakken.

3
3
  • 100 g chocolade extra puur orange (tablet)
  • ½ pot sinaasappelmarmelade

Hak de chocolade in stukjes. Verwarm de marmelade in een magnetron op de hoogste stand gedurende 10 sec. Roer vervolgens met de chocolade door het ijs

4
4

Schep het ijs in de schaal en strijk aan de bovenzijde glad.

5
5

Laat de ijstaart in diepvries ca 5 minuten bevriezen.

6
6

Plaats de schaal omgekeerd op een bord en verwijder het vershoudfolie. Serveer de taart eventueel met slagroom.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.