Griek­se ge­hakt­bal­len met yog­hurt­saus

Met knoflook in het gehakt én in de frisse saus.

(144)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Met knoflook in het gehakt én in de frisse saus. 4 personen
3 144

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pel de knoflook, snipper 1 teentje. Knip de peterselie fijn. Klop het ei los. Snijd de korsten van het brood, verkruimel het daarna. Meng het gehakt met het ei, knoflook, brood en de helft van de peterselie. Breng op smaak met peper eneventueel zout.
  2. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de aardappeltjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vorm 12 gehaktballetjes van het gehakt. Bak in een braadpan met antiaanbaklaag de gehaktballen rondom bruin. Laat op zacht vuur 10 min. garen.
  3. Pers boven de yoghurt de rest van de knoflook. Meng de yoghurt met de rest van de peterselie en wat zout. Maak de komkommers schoon en schaaf in plakjes, Klop van de rest van de olie, azijn, peper en zout een dressing, meng de komkommer erdoor. Serveer met de gehaktballetjes en de aardappels.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 660 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 39 g
  • vet 45 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2006 week 48-49

Griekse gehaktballen met yoghurtsaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Griek­se ge­hakt­bal­len met yog­hurt­saus

1
1
  • 3 tenen knoflook
  • 15 g verse peterselie
  • 1 ei
  • 2 sneetjes witbrood
  • 300 g half-om-halfgehakt

Pel de knoflook, snipper 1 teentje. Knip de peterselie fijn. Klop het ei los. Snijd de korsten van het brood, verkruimel het daarna. Meng het gehakt met het ei, knoflook, brood en de helft van de peterselie. Breng op smaak met peper eneventueel zout.

2
2
  • 3 el olie
  • 700 g aardappelschijfjes

Verhit de olie in een koekenpan en bak de aardappeltjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vorm 12 gehaktballetjes van het gehakt. Bak in een braadpan met antiaanbaklaag de gehaktballen rondom bruin. Laat op zacht vuur 10 min. garen.

3
3
  • 250 ml Griekse yoghurt
  • 2 komkommers

Pers boven de yoghurt de rest van de knoflook. Meng de yoghurt met de rest van de peterselie en wat zout. Maak de komkommers schoon en schaaf in plakjes,

4
4
  • 2 el azijn
  • 3 el olie

Klop van de rest van de olie, azijn, peper en zout een dressing, meng de komkommer erdoor. Serveer met de gehaktballetjes en de aardappels.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.