Ge­hakt­bal­len met yog­hurt­saus en Ma­rok­kaan­se cous­cous

(40)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 40

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kneed het gehakt met het ei en het paneermeel. Breng op smaak met peper en zout. Draai van het gehakt gelijke ballen naar het aantal personen en druk plat. Verwarm de grillpan voor en rooster de burgers in 8-9 min. per kant bruin en gaar.
  2. Snijd ondertussen de komkommer in dunne plakjes. Bestrooi de komkommer in een schaal met peper en zout. Snijd de knoflook fijn. Roer de knoflook door de yoghurt en breng op smaak met peper en zout.
  3. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de couscous en komkommer over borden. Leg de burgers erbij en schep de yoghurtsaus erop.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 975 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags

Gehaktballen met yoghurtsaus en Marokkaanse couscous

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­hakt­bal­len met yog­hurt­saus en Ma­rok­kaan­se cous­cous

1
1
  • 400 g half-om-halfgehakt
  • 1 ei
  • 2 el paneermeel

Kneed het gehakt met het ei en het paneermeel. Breng op smaak met peper en zout. Draai van het gehakt gelijke ballen naar het aantal personen en druk plat.

2
2
  • 1 komkommer

Verwarm de grillpan voor en rooster de burgers in 8-9 min. per kant bruin en gaar. Snijd ondertussen de komkommer in dunne plakjes.

3
3
  • 1 teen knoflook
  • 100 ml volle yoghurt

Bestrooi de komkommer in een schaal met peper en zout. Snijd de knoflook fijn. Roer de knoflook door de yoghurt en breng op smaak met peper en zout.

4
4
  • 317 g Marokkaanse couscous

Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de couscous en komkommer over borden.

5
5

Leg de burgers erbij en schep de yoghurtsaus erop.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.