Kof­fie­gra­ni­ta met slag­room

  • nagerecht
  • 2 personen
  • 260 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 3 uur wachten
(19)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 2 personen
3 19

Ingrediënten

Keukenspullen
  • diepvriesdoos (inhoud 750 ml)

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Laat de suiker, de kaneel en de helft van de cacao oplossen in de nog hete koffie en laat hem daarna afkoelen. Laat de afgekoelde koffie in de lage diepvriesdoos in de vriezer in 3 uur bevriezen, tot zich ijskristallen vormen. Roer de aangevroren koffie los met een vork, zet de doos nogmaals een uur in de vriezer en schep daarna opnieuw om. Herhaal het invriezen en omscheppen tot de koffie compleet bevroren (granita) is. Neem de granita 5 minuten voor serveren uit de vriezer. Als het ijs te hard is geworden, laat het dan even staan en schep het daarna om met een vork. Klop de slagroom zonder suiker stijf. Schep in twee glaasjes om en om verschillende laagjes koffiegranita en slagroom en bestrooi met de rest van de cacao. Lekker met een glas whisky.

Tip:

IJs te hard? Roer het om met een vork of gebruik de staafmixer.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 260 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 21 g
  • vet 19 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.