Spa­ghet­ti all'aglio, olio e pe­pe­ron­ci­no

(187)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 187

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd de knoflook fijn. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper in dunne reepjes.
  2. Verwarm de olijfolie in een steelpan en roer de knoflook en rode peper erdoor. Verwarm het geheel 1-2 min. op matig hoog vuur. De knoflook mag niet kleuren. Giet de spaghetti af en meng de olie met knoflook erdoor. Schep de spaghetti in diepe borden.

combinatietip:

Lekker met een frisse gemengde salade.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 700 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 72 g
  • vet 40 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Spaghetti all'aglio, olio e peperoncino

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spa­ghet­ti all'aglio, olio e pe­pe­ron­ci­no

1
1
  • 400 g spaghetti
  • 4 tenen knoflook

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd de knoflook fijn.

2
2
  • 1 rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper in dunne reepjes.

3
3
  • 150 g olijfolie

Verwarm de olijfolie in een steelpan en roer de knoflook en rode peper erdoor. Verwarm het geheel 1-2 min. op matig hoog vuur.

4
4

De knoflook mag niet kleuren. Giet de spaghetti af en meng de olie met knoflook erdoor. Schep de spaghetti in diepe borden.

combinatietip:

Lekker met een frisse gemengde salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.