Taart­je met pad­den­stoe­len

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 580 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(50)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht 4 personen
3 50

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • taartvorm (doorsnede 30 cm), ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rooster de walnoten in een pan met antiaanbaklaag tot ze licht verkleuren. Laat ze afkoelen en maal ze fijn in de keukenmachine. Zeef de bloem in een kom, doe er de boter, 2 tl zout, een ei en de walnoten bij. Kneed er met koele handen een soepel deeg van. Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht tot een ronde plak, iets groter dan de taartvorm. Bekleed de vorm met het deeg. Bak de kale bodem alvast 15 min. in de oven. Boen de citroen schoon en rasp de schil eraf. Verwarm de olie in een koekenpan en fruit de ui glazig. Bak de paddenstoelen mee tot ze bruin zijn. Schep de peterselie en de helft van de citroenrasp erdoor (rest weggooien). Breng op smaak met zout en peper. Klop 3 eieren los met 1 eetlepel citroensap en de slagroom. Giet dit mengsel over de taartbodem en verdeel de paddenstoelen erover. Bak nog 20 minuten in de oven.

Tip:

Als het deeg wat kruimelig blijft kunt u 1 of 2 el koud water toevoegen voordat u gaat kneden. U zult zien dat het dan een stuk soepeler wordt.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 580 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 41 g
  • vet 37 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.