To­nijn­steaks met spa­ghet­ti­ni

(32)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 32

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de tonijnsteaks ontdooien. Kook de spaghettini volgens de aanwijzingen op de verpakking. Knip de peterselie fijn. Roer de helft van de peterselie door de olie. Pers de knoflook erboven uit. Halveer de courgettes en snijd in plakjes. Halveer de tomaten. Verhit de olie in een braadpan en bak de courgette 3 min. Voeg de tomaten toe en bak 2 min. mee.
  2. Smeer de tonijnsteaks in met de knoflookolie en bestrooi met peper en zout. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag of grillpan. Bak de tonijnsteaks in ca. 3 min. rosé. Keer halverwege. Breng het courgettemengsel op smaak met peper en zout en schep door de spaghettini. Verdeel de spaghettini over 4 borden. Garneer met de rest van de peterselie en leg de tonijnsteak erop.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 710 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 80 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2006 week 36-37

Tonijnsteaks met spaghettini

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

To­nijn­steaks met spa­ghet­ti­ni

1
1
  • 4 tonijnsteaks
  • 400 g spaghettini
  • 30 g peterselie

Laat de tonijnsteaks ontdooien. Kook de spaghettini volgens de aanwijzingen op de verpakking. Knip de peterselie fijn.

2
2
  • 2 el olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 2 courgettes
  • 250 g cherrytomaten

Roer de helft van de peterselie door de olie. Pers de knoflook erboven uit. Halveer de courgettes en snijd in plakjes. Halveer de tomaten.

3
3
  • 3 el olijfolie

Verhit de olie in een braadpan en bak de courgette 3 min. Voeg de tomaten toe en bak 2 min. mee.

4
4

Smeer de tonijnsteaks in met de knoflookolie en bestrooi met peper en zout.

5
5

Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag of grillpan. Bak de tonijnsteaks in ca. 3 min. rosé. Keer halverwege.

6
6

Breng het courgettemengsel op smaak met peper en zout en schep door de spaghettini.

7
7

Verdeel de spaghettini over 4 borden. Garneer met de rest van de peterselie en leg de tonijnsteak erop.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.