Bra­men­taart met munt

Een typische taart voor een volwassen party, want het geheime ingrediënt is... wodka!

  • nagerecht
  • 6 personen
  • 410 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 45 min. oventijd
(187)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands nagerecht Een typische taart voor een volwassen party, want het geheime ingrediënt is... wodka! 6 personen
3 187

Ingrediënten

Keukenspullen
  • Staafmixer
  • lage taartvorm, doorsnede 28 cm

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Spoel de bramen in een zeef voorzichtig af onder koud stromend water en laat ze uitlekken. Schep de bramen in een kom om met de wodka. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Klop in een kom de eieren met basterdsuiker met de handmixer tot een luchtig mengsel. Voeg dan al kloppend achtereenvolgens de bloem, 1/2 tl zout, de helft van de boter, de crème fraîche en de melk toe en blijf kloppen tot een glad beslag ontstaat.
  3. Vet de taartvorm in Schenk het beslag in de taartvorm en verdeel de bramen erover. Druppel de rest van de boter erover. Bak de taart in het midden van de oven in 40-45 minuten goudbruin en gaar.
  4. Bestuif de taart uit de oven royaal met poedersuiker en laat hem afkoelen tot lauwwarm of koud. Strooi voor het serveren de munt erover en bestuif nogmaals met poedersuiker. Schep de zachte taartpunten uit de vorm.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 410 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 33 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Bramentaart met munt

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bra­men­taart met munt

1
1
  • 500 g bramen
  • 3 el wodka

Spoel de bramen in een zeef voorzichtig af onder koud stromend water en laat ze uitlekken. Schep de bramen in een kom om met de wodka.

2
2

Verwarm de oven voor op 175 °C.

3
3
  • 4 eieren
  • 75 g witte basterdsuiker
  • 100 g bloem
  • 25 g boter
  • 200 ml crème fraîche
  • 250 ml volle melk

Klop in een kom de eieren met basterdsuiker met de handmixer tot een luchtig mengsel. Voeg dan al kloppend achtereenvolgens de bloem, 1/2 tl zout, de boter, de crème fraîche en de melk toe en blijf kloppen tot een glad beslag ontstaat.

4
4
  • 25 g boter

Vet de taartvorm in Schenk het beslag in de taartvorm en verdeel de bramen erover. Druppel de rest van de boter erover. Bak de taart in het midden van de oven in 40-45 minuten goudbruin en gaar.

5
5
  • 2 el poedersuiker
  • 2 el verse munt

Bestuif de taart uit de oven royaal met poedersuiker en laat hem afkoelen tot lauwwarm of koud. Strooi voor het serveren de munt erover en bestuif nogmaals met poedersuiker. Schep de zachte taartpunten uit de vorm.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.