Prui­men­taart met va­nil­le­kwark

Het is pruimentijd! Deze heerlijke taart kun je je visite prima voorzetten.

  • nagerecht
  • 8 stuks
  • 365 kcal voedingswaarden
    • 45 min. bereiden
    • 45 min. oventijd
(223)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands nagerecht Het is pruimentijd! Deze heerlijke taart kun je je visite prima voorzetten. 8 stuks
3 223

Ingrediënten

Keukenspullen
  • lage taartvorm, doorsnede 28 cm

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Zeef 175 g bloem en de poedersuiker boven een kom. Verdeel de boter in kleine blokjes. Voeg het zout en de boter en het ei toe. Meng alles snel door elkaar en kneed het met koele handen tot een soepel deeg. Je kunt het deeg ook mengen in de keukenmachine. Vorm het deeg tot een bal en laat deze een halfuur afgedekt in de koelkast rusten.
  2. Verwarm de oven voor op 175 °C. Was de pruimen, halveer ze en verwijder de pitten. Hak de pistachenootjes grof. Meng het laatste ei door de vanillekwark. Roer 40 g bloem door het kwarkmengsel.
  3. Vet de vorm in met boter. Duw het deeg in de vorm. Verdeel het kwarkmengsel over de bodem en leg hierin de pruimen met de snijkanten naar boven. Strooi de pistachenootjes erover. Schuif de taart iets onder het midden in de oven en bak de taart in ca. 45 minuten goudbruin en gaar. Laat helemaal afkoelen.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 365 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 43 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Pruimentaart met vanillekwark

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Prui­men­taart met va­nil­le­kwark

1
1
  • 175 g bloem
  • 50 g poedersuiker
  • ½ tl zout
  • 100 g koude boter
  • 1 ei

Zeef de bloem en poedersuiker boven een kom. Verdeel de boter in kleine blokjes. Voeg het zout en de boter en het ei toe. Meng alles snel door elkaar en kneed het met koele handen tot een soepel deeg.

2
2

Je kunt het deeg ook mengen in de keukenmachine. Vorm het deeg tot een bal en laat deze een halfuur afgedekt in de koelkast rusten.

3
3
  • 500 g pruimen
  • 50 g gepelde pistachenoten
  • 1 ei
  • 40 g bloem
  • 250 g vanillekwark

Verwarm de oven voor op 175 °C. Was de pruimen, halveer ze en verwijder de pitten. Hak de pistachenootjes grof. Meng het laatste ei door de vanillekwark. Roer de bloem door het kwarkmengsel.

4
4

Vet de vorm in met boter. Duw het deeg in de vorm.

5
5

Verdeel het kwarkmengsel over de bodem en leg hierin de pruimen met de snijkanten naar boven.

6
6

Strooi de pistachenootjes erover. Schuif de taart iets onder het midden in de oven en bak de taart in ca. 45 minuten goudbruin en gaar.

7
7

Laat helemaal afkoelen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.