Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer, daarom werkt deze site niet optimaal.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.

Oven­scho­tel met au­ber­gi­ne en ge­hakt

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 755 kcal voedingswaarden
    • 30 min bereiden
    • 15 min wachten
(195)waardeer
Een lekker wereldkeuken recept. Het hoofdgerecht bevat de volgende ingrediënten: vlees, olie, aubergines, half-om-halfgehakt, korianderpoeder, gepelde tomaten, aardappelpuree en gemalen kaas Wereldkeuken hoofdgerecht 4 personen 755 kcal
3 195

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie
Keukenspullen
  • grote ovenschaal

Bereiden

Verwarm de oven voor op 225 ºC. Verhit de olie in een grote koeken- of braadpan, schep de aubergineblokjes om en bak ze op hoog vuur lichtbruin. Schep het gehakt, 2 theelepels zout en de korianderpoeder erbij en bak door tot het gehakt rul uit elkaar valt en begint te kleuren. Giet nu de tomaten bij het aubergine-gehaktmengsel in de pan en laat op hoog vuur 5 minuten inkoken, roer regelmatig. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de helft van de aardappelpuree over de ovenschaal. Schep het gehaktmengsel erover en hieroverheen de andere helft van de puree. Strooi de kaas over de puree en schuif de ovenschaal 10-15 minuten in de voorverwarmde oven, tot de puree goed heet is en het geheel een mooi goudbruin korstje heeft.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • Energie 755 kcal
  • Eiwit 39 g
  • Vet 51 g
  • Koolhydraten 36 g
Tags