Oven­scho­tel met au­ber­gi­ne en ge­hakt

Zachte aardappelpuree met kaas op een laag aubergine-gehaktsaus, verrukkelijk!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 830 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 15 min. oventijd
(210)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Zachte aardappelpuree met kaas op een laag aubergine-gehaktsaus, verrukkelijk! 4 personen
3 210

Ingrediënten

Handig als boodschappenlijstje
of om online te bestellen

Keukenspullen
  • grote ovenschaal

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 225 ºC. Snijd de aubergine in kleine blokjes. Verhit de olie in een grote koeken- of braadpan, schep de aubergineblokjes om en bak ze op hoog vuur lichtbruin. Schep het gehakt, zout en de korianderpoeder erbij en bak door tot het gehakt rul uit elkaar valt en begint te kleuren. Giet nu de tomaten bij het aubergine-gehaktmengsel in de pan en laat op hoog vuur 5 min. inkoken, roer regelmatig. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Verdeel de helft van de aardappelpuree over de ovenschaal. Schep het gehaktmengsel erover en hieroverheen de andere helft van de puree. Strooi de kaas over de puree en schuif de ovenschaal 10-15 min. in de oven, tot de puree goed heet is en het geheel een mooi goudbruin korstje heeft.
video

Pu­re­ren

Instructievideo - 00:51 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 830 kcal
  • eiwit 41 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 52 g
    waarvan verzadigd 27 g
  • natrium 1.265 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Ovenschotel met aubergine en gehakt

terug naar recept

Oven­scho­tel met au­ber­gi­ne en ge­hakt

1
1

Verwarm de oven voor op 225 ºC.

2
2
  • 2 aubergines

Snijd de aubergine in kleine blokjes.

Brunoise snijden

Instructievideo

00:38 min.

3
3
  • 2 el olie

Verhit de olie in een grote koeken- of braadpan, schep de aubergineblokjes om en bak ze op hoog vuur lichtbruin.

4
4
  • 500 g half-om-halfgehakt
  • 2 tl zout
  • 1 tl koriander

Schep het gehakt, zout en de korianderpoeder erbij en bak door tot het gehakt rul uit elkaar valt en begint te kleuren.

5
5
  • 400 g gepelde tomaten

Giet nu de tomaten bij het aubergine-gehaktmengsel in de pan en laat op hoog vuur 5 min. inkoken, roer regelmatig. Breng op smaak met peper en zout.

6
6
  • 900 g aardappelpuree

Verdeel de helft van de aardappelpuree over de ovenschaal. Schep het gehaktmengsel erover en hier overheen de andere helft van de puree.

Pureren

Instructievideo

00:51 min.

7
7
  • 175 g geraspte kaas

Strooi de kaas over de puree en schuif de ovenschaal 10-15 min. in de oven, tot de puree goed heet is en het geheel een mooi goudbruin korstje heeft.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.