Roer­bak­scho­tel met pak­soi

(85)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 85

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • wok

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de mienestjes volgens de aanwijzing op de verpakking en laat ze goed uitlekken in een vergiet. Maak de paksoi schoon en snijd de struiken in smalle reepjes.
  2. Snijd het vlees in blokjes. Verhit de olie in een wok en roerbak het vlees in 5 min. bruin. Voeg de paksoi toe en bak hem al omscheppend 4-5 min. mee. Breng op smaak met de sojasaus, komijn, peper en zout.
  3. Verdeel de mie over kommen en schep het vlees met de paksoi erop. Schenk de chilisaus op de mie en bestrooi met de gebakken uitjes.

variatietip:

Voor een vegetarisch gerecht kan het varkensvlees worden vervangen door Tofu roerbak fijn of pittig gekruid.

variatietip:

Liefhebber van pittig? Voeg dan samen met de komijn wat sambal toe.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 610 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 70 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Roerbakschotel met paksoi

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Roer­bak­scho­tel met pak­soi

1
1
  • 300 g mienestjes

Kook de mienestjes volgens de aanwijzing op de verpakking en laat ze goed uitlekken in een vergiet.

2
2
  • 2 paksoi

Maak de paksoi schoon en snijd de struiken in smalle reepjes.

3
3
  • 250 g varkensreepjes
  • 2 el zonnebloemolie

Snijd het vlees in blokjes. Verhit de olie in een wok en roerbak het vlees in 5 min. bruin.

4
4
  • 2 el Japanse sojasaus
  • 2 tl gemalen komijn (djinten)

Voeg de paksoi toe en bak hem al omscheppend 4-5 min. mee. Breng op smaak met de sojasaus, komijn, peper en zout.

5
5
  • 8 el zoete chilisaus
  • 50 g gebakken uitjes

Verdeel de mie over kommen en schep het vlees met de paksoi erop. Schenk de chilisaus op de mie en bestrooi met de gebakken uitjes.

variatietip:

Voor een vegetarisch gerecht kan het varkensvlees worden vervangen door Tofu roerbak fijn of pittig gekruid.

variatietip:

Liefhebber van pittig? Voeg dan samen met de komijn wat sambal toe.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.