Tofu met pad­de­stoe­len en spi­na­zie

(54)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 54

Ingrediënten

Keukenspullen
  • wok

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tofu met keukenpapier droogdeppen. In pan met antiaanbaklaag 1 el olie verhitten. Tofu, gemberwortel en knoflook hierin 3 min. bakken. Tomaat en sojasaus toevoegen, vuur laag zetten en geheel nog 10 min. afgedekt laten sudderen. In wok champignons in rest van olie 3 min. roerbakken. Spinazie toevoegen en mee roerbakken, tot spinazie geslonken is. Groenten op smaak brengen met zout en peper. Intussen couscous in schaal doen, 400 ml kokend water met wat zout erover schenken en 6 min. laten wellen. Couscous op smaak brengen met peper. Pompoenpitten in droge koekenpan kort roosteren en mengen met couscous. Groenten en couscous over vier borden verdelen. Tofu met saus erop scheppen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 555 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 24 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Gezond eten in het voorjaar

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.