Lin­zen­cur­ry met tofu, ko­ri­an­der en cas­hew­no­ten

(104)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 104

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de tofu in kleine blokjes en dep droog. Verhit olie in een wok of hapjespan en bak de tofu in 10 min. rondom bruin. Neem de tofu uit de wok. Laat de tofu uitlekken op keukenpapier en doe in een schaal. Verwarm de ovengrill voor. Snipper de ui, pers de knoflook en fruit in een pan met olie. Snijd de rode peper in dunne reepjes, rasp de gemberwortel en bak samen met de kerriepasta 5 min. Voeg de linzen toe, breng op smaak met peper en zout en verwarm 5 min. al omscheppend. Grill naanbrood onder hete grill, halveer en keer.
  2. Snijd de koriander grof en hak de cashewnoten grof. Verdeel de linzencurry over borden. Schep de tofu met sojasaus op het gerecht en bestrooi met de koriander en cashewnoten. Naanbrood ernaast serveren.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 590 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 49 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Linzencurry met tofu, koriander en cashewnoten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lin­zen­cur­ry met tofu, ko­ri­an­der en cas­hew­no­ten

1
1
  • 375 g tofu
  • 3 el olie

Snijd de tofu in kleine blokjes en dep droog. Verhit olie in een wok of hapjespan en bak de tofu in 10 min. rondom bruin. Neem de tofu uit de wok.

2
2
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el olie

Laat de tofu uitlekken op keukenpapier en doe in een schaal. Verwarm de ovengrill voor. Snipper de ui, pers de knoflook en fruit in een pan met olie.

3
3
  • ½ rode peper
  • 1 cm verse gemberwortel
  • 1 el milde Indiase currypasta

Snijd de rode peper in dunne reepjes, rasp de gemberwortel en bak samen met de kerriepasta 5 min.

4
4
  • 400 g linzen
  • 2 stukjes naanbroden

Voeg de linzen toe, breng op smaak met peper en zout en verwarm 5 min. al omscheppend. Grill naanbrood onder hete grill, halveer en keer.

5
5
  • 15 g verse koriander
  • 75 g cashewnoten

Snijd de koriander grof en hak de cashewnoten grof. Verdeel de linzencurry over borden.

6
6
  • 50 ml lichte sojasaus

Schep de tofu met sojasaus op het gerecht en bestrooi met de koriander en cashewnoten. Naanbrood ernaast serveren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.