Wen­tel­teef­jes met ker­sen-li­moen­jam

(22)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands nagerecht 4 personen
4 22

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Limoen schoonboenen en schil eraf raspen. Vrucht uitpersen. Kersen wassen, ontpitten en in stukjes snijden. In pan met dikke bodem kersen met geleisuiker, limoenrasp en 2 el limoensap op matig vuur aan de kook brengen. Jam 4-5 min. goed borrelend laten doorkoken, regelmatig roeren. Pan van vuur nemen en jam tot lauwwarm laten afkoelen. Jam over vier kleine glaasjes verdelen. In diep bord ei loskloppen met melk en vanillesuiker. Sneetjes brood twee keer schuin doorsnijden. In grote koekenpan helft van boter verhitten. Helft van brooddriehoekjes door eimengsel halen (zorg dat ze niet uit elkaar vallen!) en snel in koekenpan leggen. Wentelteefjes in 2 min. per kant goudbruin bakken, voorzichtig met spatel keren. Met rest van boter en brood nog 8 wentelteefjes bakken. Wentelteefjes dakpansgewijs op vier borden leggen en met glaasje lauwwarme jam ernaast serveren.

Tip:

Bestrooi de wentelteefjes met een mengsel van kaneel en rietsuiker.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 480 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 83 g
  • vet 14 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.