Sa­la­de met ge­rook­te een­den­borst­fi­let en vij­gen

(142)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 142

Ingrediënten

4 personen
Testversie

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept geschreven is. Bereiding, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Handig als boodschappenlijstje
of om online te bestellen

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept geschreven is. Bereiding, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de vijgen in 6-8 partjes. Verwarm de honing in een kom 10-20 sec. in de magnetron, zodat de honing geheel vloeibaar wordt. Roer de kardemom met een mespunt zout door de honing. Wentel de vijgen door het honingmengsel, zodat alle vlakken met een dun laagje honing zijn bedekt. Klop de rest van het honingmengsel met de azijn, mosterd en olie tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Schep de veldslamelange met 1/2 van de dressing om en verdeel over de borden. Snijd de eendenborst in plakjes. Snijd de bosui in ringetjes. Leg de eendenborstfilets, de vijgen en de bosui op de salade. Druppel de rest van de dressing over de salade en bestrooi met versgemalen peper.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 330 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 17 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Salade met gerookte eendenborstfilet en vijgen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept geschreven is. Bereiding, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sa­la­de met ge­rook­te een­den­borst­fi­let en vij­gen

1
1
  • 4 verse vijgen
  • 2 el honing

Snijd de vijgen in 6-8 partjes. Verwarm de honing in een kom 10-20 sec. in de magnetron, zodat de honing geheel vloeibaar wordt.

2
2
  • 1 mespunt gemalen kardemom

Roer de kardemom met een mespunt zout door de honing. Wentel de vijgen door het honingmengsel, zodat alle vlakken met een dun laagje honing zijn bedekt.

3
3
  • 2 el rode-wijnazijn
  • ½ el grove mosterd
  • 4 el walnotenolie

Klop de rest van het honingmengsel met de azijn, mosterd en olie tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.

4
4
  • 100 g veldslamelange
  • 200 g eendenborstfilets
  • 1 bosuitje

Schep de veldslamelange met 1/2 van de dressing om en verdeel over de borden. Snijd de eendenborst in plakjes. Snijd de bosui in ringetjes.

5
5

Leg de eendenborstfilets, de vijgen en de bosui op de salade. Druppel de rest van de dressing over de salade en bestrooi met versgemalen peper.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.