Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer, daarom werkt deze site niet optimaal.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.

Sa­la­de met ge­rook­te een­den­borst­fi­let en vij­gen

(135)waardeer
Een lekker wereldkeuken recept. Het voorgerecht bevat de volgende ingrediënten: gevogelte, vijgen, honing, gemalen kardemom, rode-wijnazijn, grove mosterd, (walnoten)olie, veldslamelange, gerookte eendenborstfilet en bosuitje Wereldkeuken voorgerecht 4 personen 330 kcal
3 135

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie

Bereiden

Voorbereiden

Vijgen in 6-8 partjes snijden. In kom honing 10-20 sec. in magnetron verwarmen, zodat honing geheel vloeibaar wordt. Kardemom met mespunt zout erdoor roeren. Vijgen door honingmengsel wentelen of met kwastje hiermee bestrijken, zodat alle snijvlakken met dun laagje honing bedekt zijn. Azijn met rest van honingmengsel, mosterd en olie tot dressing kloppen, met zout en peper op smaak brengen.

Bereiden

Veldslamelange met helft van dressing omscheppen en over vier borden verdelen. Plakjes eendenborst en partjes vijg op salade leggen. Rest van dressing erover druppelen. Salade met bosui en wat (versgemalen) peper bestrooien.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • Energie 330 kcal
  • Eiwit 11 g
  • Vet 24 g
  • Koolhydraten 17 g
Tags