Sa­la­de met ge­rook­te een­den­borst­fi­let en vij­gen

(140)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 140

Ingrediënten

Handig als boodschappenlijstje
of om online te bestellen

Bereiden

  1. Vijgen in 6-8 partjes snijden. In kom honing 10-20 sec. in magnetron verwarmen, zodat honing geheel vloeibaar wordt. Kardemom met mespunt zout erdoor roeren. Vijgen door honingmengsel wentelen of met kwastje hiermee bestrijken, zodat alle snijvlakken met dun laagje honing bedekt zijn. Azijn met rest van honingmengsel, mosterd en olie tot dressing kloppen, met zout en peper op smaak brengen.
  2. Veldslamelange met helft van dressing omscheppen en over vier borden verdelen. Plakjes eendenborst en partjes vijg op salade leggen. Rest van dressing erover druppelen. Salade met bosui en wat (versgemalen) peper bestrooien.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 330 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 17 g
  • vet 24 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.