Stoof­pe­ren in ro­de­wijn­si­roop met aman­de­lijs

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 645 kcal voedingswaarden
    • 50 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(35)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands nagerecht 4 personen
3 35

Ingrediënten

Handig als boodschappenlijstje
of om online te bestellen

Bereiden

  1. (kan dag tevoren): Peren van boven naar beneden schillen, maar steeltjes eraan laten. In smalle pan, waarin peren net naast elkaar passen, wijn met suiker en peperkorrels aan de kook brengen. Vuur lager draaien, peren in pan zetten en 15 min. zachtjes koken. Vuur uitdraaien en peren in kookvocht laten afkoelen.
  2. Peren uit pan nemen. Kookvocht zeven en laten inkoken tot lichte siroop. In droge koekenpan amandelschaafsel goudbruin roosteren. Peren in de lengte doormidden snijden. Met mesje of meloenboor klokhuis uit peer snijden. Peerhelften op vier borden leggen. IJs uit vriezer nemen en iets zacht laten worden. Met kleine ijsbolletjestang of in heet water gedoopte eetlepel 8 kleine bolletjes uit ijs scheppen. In elke peerholte bol ijs leggen en amandel erover verdelen. Wijnsiroop over peren schenken en direct serveren.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 645 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 85 g
  • vet 21 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.