Ge­ma­ri­neer­de een­den­borst met si­naas­ap­pel en ci­troen

(7)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
4 personen
3 7

Ingrediënten

Keukenspullen
  • vijzel
  • fonduepan met olie
  • fonduevorken

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Citroen en sinaasappel schoonboenen, schil grof raspen en vruchten uitpersen. Buitenste blad van sereh verwijderen en zachte binnendeel fijnhakken. Zwarte peperkorrels kneuzen (bijvoorbeeld in vijzel of met bodem van zware pan). In kom rasp, sereh, 1 eetlepel citroensap, 1 eetlepel sinaasappelsap en honing tot marinade roeren. Helft van marinade aanlengen met rest van sap en in steelpan zachtjes laten inkoken tot dikke siroop. Eendenborst in plakken van 1 cm dik snijden. Plakjes in kom omscheppen met marinade. Aan tafel telkens plakje eendenborst aan fonduevork steken en in hete olie in 1 min. bruinbakken. Serveren met lauwwarme sinaasappelsiroop.

Tip:

Alternatief voor eend: Neem in plaats van eendenborstfilet eens plakjes struisvogelbiefstuk, kipfilethaasjes of blokjes kalkoenfilet.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 450 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Verrassend fonduen en gourmetten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.