Chi­ne­se groen­te­fon­due

Al het lekkers in een netje en laat maar dobberen in de bouillon.

(51)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
chinees hoofdgerecht Al het lekkers in een netje en laat maar dobberen in de bouillon. 4 personen
3 51

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • fonduepan
  • 4 metalen schepnetjes

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng in een pan 1 1/5 liter water aan de kook. Verkruimel de bouillontabletten erboven. Halveer de stengel citroengras door de lengte. Halveer de rode peper door de lengte. Verwijder de zaadjes. Schil de gemberwortel en snijd in plakjes. Voeg citroengras, rode peper, gember en knoflook toe aan de bouillon, laat 10 min. trekken en breng op smaak met zout en citroensap. Bereid intussen in een andere pan de eiermie volgens de aanwijzing op de verpakking.
  2. Verwarm de satésaus en verdun deze met water. Schenk de satésaus, de chilisaus en de sojasaus in kommetjes en schep de rolletjes omelet en tofu en de groenten in schaaltjes. Schep de bouillon over in een fonduepan met de mie. Vul telkens een schepnetje, leg het in de bouillon en laat de ingrediënten in een paar min. gaar worden. Dip ze vervolgens (met eetstokjes) in de saus. Verdeel na de maaltijd de mie over de kommen en schenk de bouillon erop.
  3. Ingrediënten om te dippen, bijv. rolletjes omelet, plakjes tofu, brede repen Chinese kool, losgehaalde blaadjes Shanghai paksoi, taugé, minimaiskolfjes, peultjes, oesterzwammen, bamboescheuten (blikje 227 g) of reepjes rode paprika.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 340 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 51 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 3.995 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Verrassend fonduen en gourmetten

Chinese groentefondue

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Chi­ne­se groen­te­fon­due

1
1
  • 1½ liter water
  • 3 kruidenbouillontabletten
  • 1 stengel citroengras
  • 1 rode peper
  • 4 cm verse gemberwortel

Breng in een pan 1 1/5 liter water aan de kook. Verkruimel de bouillontabletten erboven. Halveer de stengel citroengras door de lengte. Halveer de rode peper door de lengte. Verwijder de zaadjes. Schil de gemberwortel en snijd in plakjes.

2
2
  • 1 el citroensap
  • 125 g Chinese eiermie

Voeg citroengras, rode peper, gember en knoflook toe aan de bouillon, laat 10 min. trekken en breng op smaak met zout en citroensap. Bereid intussen in een andere pan de eiermie volgens de aanwijzing op de verpakking.

3
3
  • 200 ml kant-en-klare satésaus
  • 1 flesje zoete chilisaus
  • 1 flesje sojasaus

Verwarm de satésaus en verdun deze met water. Schenk de satésaus, de chilisaus en de sojasaus in kommetjes en schep de rolletjes omelet en tofu en de groenten in schaaltjes. Schep de bouillon over in een fonduepan met de mie.

4
4

Vul telkens een schepnetje, leg het in de bouillon en laat de ingrediënten in een paar min. gaar worden. Dip ze vervolgens (met eetstokjes) in de saus. Verdeel na de maaltijd de mie over de kommen en schenk de bouillon erop.

5
5

Ingrediënten om te dippen, bijv. rolletjes omelet, plakjes tofu, brede repen Chinese kool, losgehaalde blaadjes Shanghai paksoi, taugé, minimaiskolfjes, peultjes, oesterzwammen, bamboescheuten (blikje 227 g) of reepjes rode paprika.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.