Thai­se bief­stuk­sa­la­de

(369)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
thais hoofdgerecht 2 personen
4 369

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • vijzel

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rooster in een droge koekenpan de rauwe rijstkorrels goudbruin. Laat op een bordje afkoelen. Wrijf in een vijzel de rijstkorrels fijn. Meng de currypasta en de olie en bestrijk hiermee de biefstuk. Laat de smaken 5 min. intrekken.
  2. Schil de mango met een dunschiller. Snijd het vruchtvlees in plakken van de pit en snijd de plakken in grove stukken. Verwijder de harde takjes van de waterkers. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil eraf en pers de limoen uit. Snijd het steeltje van 1 rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes.
  3. Verhit een grillpan en rooster in een grillpan de biefstuk in 4-6 min. vanbuiten bruin en vanbinnen rosé, keer regelmatig. Roer in een kom het limoensap, de limoenrasp, rode peper, sojasaus, vissaus en basterdsuiker tot een dressing. Snijd de biefstuk in plakjes en schep door de dressing. Snijd de bosui in brede ringetjes.Meng de waterkers, mango en bosui erdoor. Verdeel de biefstuksalade over grote, wijde kommen en strooi de rijstpoeder erover.
video

Bief­stuk met pe­per­saus ma­ken

Kookles - 04:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 415 kcal
  • koolhydraten 45 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Thaise biefstuksalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Thai­se bief­stuk­sa­la­de

1
1
  • 50 g witte rijst

Rooster in een droge koekenpan de rauwe rijstkorrels goudbruin. Laat op een bordje afkoelen.

2
2
  • 1 el Thaise rode currypasta
  • 2 el olie
  • 200 g kogelbiefstukken

Wrijf in een vijzel de rijstkorrels fijn. Meng de currypasta en de olie en bestrijk hiermee de biefstuk. Laat de smaken 5 min. intrekken.

3
3
  • 1 mango

Schil de mango met een dunschiller. Snijd het vruchtvlees in plakken van de pit en snijd de plakken in grove stukken.

4
4
  • 75 g waterkers
  • 1 limoen

Verwijder de harde takjes van de waterkers. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil eraf en pers de limoen uit.

5
5
  • 1 rode peper

Snijd het steeltje van 1 rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes.

6
6

Verhit een grillpan en rooster in een grillpan de biefstuk in 4-6 min. vanbuiten bruin en vanbinnen rosé, keer regelmatig.

7
7
  • 2 el sojasaus
  • 2 el vissaus
  • ½ el donkerbruine basterdsuiker

Roer in een kom het limoensap, de limoenrasp, rode peper, sojasaus, vissaus en basterdsuiker tot een dressing.

8
8
  • 3 bosuien

Snijd de biefstuk in plakjes en schep door de dressing. Snijd de bosui in brede ringetjes.

9
9

Meng de waterkers, mango en bosui erdoor. Verdeel de biefstuksalade over grote, wijde kommen en strooi de rijstpoeder erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.