Pak­ket­je van zee­wolf

(38)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 2 personen
3 38

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven (met bakplaat erin) voorverwarmen op 200 °C. Courgette in de lengte halveren en in zeer dunne plakjes snijden of schaven. 2 stukken bakpapier van 50 cm dubbelvouwen en opengevouwen op werkvlak leggen. Courgetteplakjes aan een kant tegen vouwnaad leggen. Basilicum grof scheuren boven courgette en stuk zeewolf erop leggen. Bestrooien met zout en peper. Sinaasappel schoonboenen en helft van schil raspen of sinaasappel dik schillen en 4 dunne plakjes afsnijden (rest van vrucht wordt niet gebruikt). Boter in kleine blokjes snijden en met sinaasappelrasp of -plakken over vis verdelen. Vermout over vis sprenkelen. Pakketjes dichtvouwen en naast elkaar op warme bakplaat leggen. Bakplaat in midden van oven plaatsen, vis en groenten in ca. 10 min. gaar laten worden (het papier wordt lichtbruin en gaat bol staan). Pakketjes met twee spatels op warme borden leggen en pas aan tafel openmaken. Lekker met kruimige aardappels of pilavrijst.

Tip:

Ook geschikt als tussengerecht bij een uitgebreider menu. Maak er dan 4 kleine pakketjes of buideltjes van.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 355 kcal
  • eiwit 40 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 15 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.