Pan­na cot­ta met lau­rier­si­roop en aard­bei­en

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 435 kcal voedingswaarden
    • 45 min. bereiden
    • 4 uur wachten
(41)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans nagerecht 4 personen
4 41

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine, vijzel of staafmixer
  • eenpersoons-puddingvormpjes (inhoud 150 ml)

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Aardbeien met basilicum omscheppen. In keukenmachine vanille met suiker fijn malen. Van vanillesuiker 100 g met 100 ml water aan de kook brengen en siroop 5 min. laten doorkoken. Van laurierblad nerf verwijderen. Kokend water over blad schenken, onmiddellijk uit water nemen en zeer fijn snijden. Laurier met enkele el suikersiroop in keukenmachine zo fijn mogelijk pureren, overige siroop erbij schenken.
  2. Gelatine weken in koud water. Melk met helft van slagroom en rest van suiker aan de kook brengen en in 10 min. tot helft laten inkoken. Pan van vuur nemen. Gelatine uitknijpen en door room roeren. Roommengsel in grotere kom met ijskoud water in 15 min. laten afkoelen tot geheel lobbig wordt.
  3. Rest van slagroom lobbig kloppen en met kwark en grappa door mengsel scheppen. Over vormpjes verdelen en afgedekt in koelkast in ca. 4 uur laten opstijven.
  4. Puddingvormpjes even in heet water dompelen en panna cotta op bord laten glijden. Lauriersiroop erover schenken en geheel met aardbeien garneren.

Tip:

Dit nagerecht is onderdeel van het AllerHande 250 jubileummenu. Voorgerecht: Panzanella met mosselen, Hoofdgerecht: Indiase kip kiev, Bijgerecht: Met groenten gevulde pappadums en raita.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 435 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 22 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.