Cour­get­te ge­vuld met hüt­ten­kä­se en ham

Lekker, die vulling met frisse cottage cheese, kaas en ham.

(140)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Lekker, die vulling met frisse cottage cheese, kaas en ham. 4 personen
4 140

Ingrediënten

Keukenspullen
  • lage ovenschaal (1.5 liter)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 225 ºC. Halveer de courgettes in de lengte en hol de helften met een lepel uit tot 1/2 cm van de wand. Snijd het vruchtvlees klein. Snipper de ui. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak het vruchtvlees met de ui 3 min. op laag vuur. Snijd de ham in blokjes en bak 1 min. mee.
  2. Bestrooi de courgettehelften met zout en peper. Snijd de peterselie fijn. Meng met de hüttenkäse met de helft van de geraspte kaas. Schep het ui-courgettemengsel erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Leg de courgettehelften in een ingevette ovenschaal en vul ze met het courgette-kaasmengsel. Strooi de rest van de kaas erover en bedruppel met de rest van de olie. Bak de courgettes in het midden van de oven in 20-25 min. goudbruin en gaar. Leg het stokbrood ernaast en bak het in 6-8 min. af. Snijd het brood in plakjes en serveer bij de courgette.
video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 555 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 35 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Courgette gevuld met hüttenkäse en ham

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cour­get­te ge­vuld met hüt­ten­kä­se en ham

1
1

Verwarm de oven voor op 225 ºC.

2
2
  • 2 courgettes
  • 1 grote ui

Halveer de courgettes in de lengte en hol de helften met een lepel uit tot 1/2 cm van de wand. Snijd het vruchtvlees klein. Snipper de ui.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

3
3
  • 2 el olijfolie
  • 1 dikke plak ham

Verhit de olie in een koekenpan en bak het vruchtvlees met de ui 3 min. op laag vuur. Snijd de ham in blokjes en bak 1 min. mee.

4
4
  • 30 g verse peterselie
  • 200 g hüttenkäse
  • 75 g geraspte belegen kaas

Bestrooi de courgettehelften met zout en peper. Snijd de peterselie fijn. Meng met de hüttenkäse met de geraspte kaas.

5
5

Schep het ui-courgettemengsel erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 75 g geraspte belegen kaas
  • 1 el olijfolie

Leg de courgettehelften in een ingevette ovenschaal en vul ze met het courgette-kaasmengsel. Strooi de rest van de kaas erover en bedruppel met de rest van de olie.

7
7
  • 1 meergranen boulogne stokbrood

Bak de courgettes in het midden van de oven in 20-25 min. goudbruin en gaar. Leg het stokbrood ernaast en bak het in 6-8 min. af.

8
8

Snijd het brood in plakjes en serveer bij de courgette.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.