Ri­sot­to­rijst met zee­kraal en tij­ger­ga­na­len

(102)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 102

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Garnalen volgens gebruiksaanwijzing ontdooien. Zeekraal in vergiet afspoelen en laten uitlekken. In hapjespan sjalot in 1 el boter fruiten. Risotto erbij doen en roeren tot alle rijstkorrels glazig zijn. (In waterkoker) 700 ml water aan de kook brengen. Wijn, limoensap en verkruimelde bouillontablet door risotto roeren. Als alle wijn door risottorijst is opgenomen, telkens scheut kokend water toevoegen tot al het water is opgenomen. Garnalen en zeekraal door risotto roeren en laatste 10 min. laten meegaren. Peterselie en rest van boter door risotto roeren. Risotto over vier (voorverwarmde) borden verdelen en royaal met peper bestrooien.

Tip:

Zeekraal is niet het hele jaar door verkrijgbaar. U kunt de zeekraal in dit recept eventueel vervangen door verse spinazie.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 615 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 81 g
  • vet 9 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.