Spa­ghet­ti met ei en spek­jes

Nog romiger? Voeg dan wat slagroom toe.

(83)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Nog romiger? Voeg dan wat slagroom toe. 4 personen
3 83

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook in ruim kokend water met zout de spaghetti in 8-10 min. beetgaar. Snijd de spek in kleine stukjes. Verhit in de boter in een braadpan en bak de spekblokjes knapperig. Giet de Spaghetti af en vang ca. 100 ml kookvocht op. Schep de spaghetti door het spekmengsel, verwarm het geheel goed door. Klop in een kom de eieren los samen met het opgevangen kookvocht en de gemalen zwarte peper. Rasp de kaas. Neem de spaghetti van het vuur en voeg het eimengsel en de helft van de kaas toe.
  2. Schep de spaghetti voorzichtig om tot het ei als dikke roomsaus rond de spaghetti gaat binden (indien nodig wat extra kookvocht toevoegen of spaghetti op een heel laag vuur nog 1-2 min. verwarmen). Roer de rest van de kaas erdoor. Schep de spaghetti over in warme borden. Serveer met een frisse salade van lollo rossa en rucolosla.

bereidingstip:

Dit authentieke Italiaanse spaghettigerecht wordt nog romiger van smaak als u het opgevangen kookvocht vervangt door 125 ml slagroom. Strooi eventueel wat fijngeknipte peterselie over de spaghetti, of rasp er een beetje nootmuskaat over.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 610 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 800 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Spaghetti met ei en spekjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spa­ghet­ti met ei en spek­jes

1
1
  • 300 g spaghetti
  • 125 g gerookt ontbijtspek
  • 25 g boter

Kook in ruim kokend water met zout de spaghetti in 8-10 min. beetgaar. Snijd de spek in kleine stukjes. Verhit in de boter in een braadpan en bak de spekblokjes knapperig. Giet de Spaghetti af en vang ca. 100 ml kookvocht op.

2
2
  • 4 eieren

Schep de spaghetti door het spekmengsel, verwarm het geheel goed door. Klop in een kom de eieren los samen met het opgevangen kookvocht en de gemalen zwarte peper.

3
3
  • 100 g grano padano

Rasp de kaas. Neem de spaghetti van het vuur en voeg het eimengsel en de helft van de kaas toe.

4
4

Schep de spaghetti voorzichtig om tot het ei als dikke roomsaus rond de spaghetti gaat binden (indien nodig wat extra kookvocht toevoegen of spaghetti op een heel laag vuur nog 1-2 min. verwarmen). Roer de rest van de kaas erdoor.

5
5

Schep de spaghetti over in warme borden. Serveer met een frisse salade van lollo rossa en rucolosla.

bereidingstip:

Dit authentieke Italiaanse spaghettigerecht wordt nog romiger van smaak als u het opgevangen kookvocht vervangt door 125 ml slagroom. Strooi eventueel wat fijngeknipte peterselie over de spaghetti, of rasp er een beetje nootmuskaat over.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.