Spa­ghet­ti met wal­no­ten­pes­to en wor­tel­groen­ten

(46)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 46

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit een koekenpan zonder vet en rooster de walnoten lichtbruin. Laat ze afkoelen. Hak de noten heel fijn en schep ze door de pesto.
  2. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui zachtjes 3 minuten. Snijd de wortelen en knolselderij in blokjes van ca. 1 cm. Schep ze door de ui en bak ze 2 min. mee. Schenk 3 el water in de pan en voeg naar smaak zout toe. Stoof de groenten afgedekt in ca. 10 min. gaar.
  3. Kook intussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep enkele eetlepels kookvocht bij de groenten. Giet de spaghetti af en doe de pasta terug in de pan.
  4. Schep de groenten met de helft van de walnotenpesto door de spaghetti. Verdeel de pasta over 4 warme diepe borden schep op elk bord nog een lepel pesto. Serveer de kaas er apart bij. Lekker met rucola.

Tip:

Liever met vlees? Bak met de ui 250 g gekruid gehakt mee.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 720 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 42 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: PastaMama

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.