Saf­fraan­ri­sot­to

(66)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 66

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bouillon verwarmen en saffraandraadjes erdoor roeren. In braadpan olie met 25 g boter verhitten. Ui erdoor roeren en in 5 min. op heel laag vuur glazig bakken. Rijst door ui scheppen en meebakken tot alle korrels glanzen. Wijn erbij schenken en laten verdampen. Kwart van bouillon door rijst roeren en rijst zachtjes laten koken. Regelmatig roeren. Telkens als bouillon verdampt is flinke scheut toevoegen, tot risotto na ca. 25 min. romig en beetgaar is. Kaas door risotto roeren, op smaak brengen met zout en peper. Risotto in vier diepe borden scheppen en klontje roomboter erop laten smelten.

Tip:

Traditioneel wordt saffraanrisotto geserveerd bij ossobucco, gesudderde kalfsschenkel met fijne kruiden. Dit is een van de topgerechten uit Milaan. Kalfsentrecote is een goed alternatief.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 595 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 71 g
  • vet 28 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.