Pap­par­del­le met ver­se to­ma­ten­saus

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 550 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(20)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 20

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. (ca. 1 uur van tevoren): Tomaten inkruisen, kort onderdompelen in kokend water en velletjes verwijderen. Tomaten halveren, zaadjes eruit scheppen en vruchtvlees in blokjes snijden. Zaadjes van peper verwijderen en vruchtvlees zeer fijn snijden. In schaal tomatenblokjes mengen met rode peper, pistachenoten, basilicum, munt en olie. Op smaak brengen met zout en smaken 1 uur laten intrekken.
  2. Tomatensaus weer opwarmen. Pappardelle in ruim kokend water met zout in 4 min. beetgaar koken. Pasta afgieten en tomatensaus erdoor scheppen. Bestrooien met kaasflinters.

Tip:

De verse, frisse tomatensaus is ook lekker met stevige gedroogde pastasoorten als penne en farfalle, of met verse gevulde pastasoorten (ravioli, tortellini). Als u minder prijs stelt op pikant, laat het pepertje dan achterwege.

video

To­ma­ten­saus (po­ma­rola) ma­ken

Kookles - 01:39 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 550 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 48 g
  • vet 31 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.