Sta­pel op flens­jes

(51)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
lunch 4 personen
4 51

Ingrediënten

Keukenspullen
  • beslagkom

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de bloem met het zout in een beslagkom. Voeg de eieren toe. Voeg, al roerend, beetje bij beetje de melk toe en mix tot er een dik beslag ontstaat zonder klontjes. Voeg ⅓ van de boter toe.
  2. Verhit wat boter in een kleine koekenpan en schep met een grote lepel wat beslag in de pan. Draai de pan een beetje rond, zodat er een mooi flensje ontstaat. Bak het flensje op niet te hoog vuur tot de bovenkant bijna droog is en de onderkant lichtbruin. Keer het flensje voorzichtig om met een pannenkoekmes en bak ook de andere kant lichtbruin.
  3. Laat het flensje uit de pan op een bord glijden. Houd het flensje warm onder aluminiumfolie en zet het bord op een pan met een laagje kokend water. Bak op dezelfde manier de andere flensjes en stapel ze op elkaar.

variatietip:

Wat gaat erop? Met flensjes kun je alle kanten op. Je kunt ze beleggen en dan op elkaar leggen als stapeltaart. Maar je kunt ze ook vullen en oprollen of in vieren vouwen. Experimenteren maar!

variatietip:

Hartige flensjes met plakken kaas en ham of spek met geitenkaas en honing met gebakken spekjes en champignons met een mengsel van avocado, tomaat en maïs met reepjes tomaat en salami met geraspte kaas door het beslag

variatietip:

Zoete flensjes met zuivelspread gemengd met vanillesuikerplakjes aardbei en perzik met verse (of ontdooide) bosvruchten met bosvruchtenjam en vanillekwark met hazelnootpasta en blokjes banaan met fruit of jam en roomijs met kaneelsuiker en partjes appel of appelmoes met ananas en slagroom met peer en chocopasta met rozijnen en krenten met nootjes door het beslag en stroop

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 325 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 26 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Stapel op flensjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sta­pel op flens­jes

1
1
  • 125 g bloem
  • ½ tl zout
  • 3 eieren

Doe de bloem met het zout in een beslagkom. Voeg de eieren toe.

2
2
  • 300 ml volle melk
  • 2 el vloeibare boter

Voeg, al roerend, beetje bij beetje de melk toe en mix tot er een dik beslag ontstaat zonder klontjes. Voeg de boter toe.

3
3
  • 1 el vloeibare boter

Verhit de boter in een kleine koekenpan en schep met een grote lepel wat beslag in de pan. Draai de pan rond, zodat er een mooi flensje ontstaat.

4
4

Bak het flensje op niet te hoog vuur tot de bovenkant bijna droog is en de onderkant lichtbruin.

5
5

Keer het flensje voorzichtig om met een pannenkoekmes en bak ook de andere kant lichtbruin. Laat het flensje uit de pan op een bord glijden.

6
6

Houd het flensje warm onder aluminiumfolie en zet het bord op een pan met een laagje kokend water.

7
7
  • 3 el vloeibare boter

Bak op dezelfde manier de andere flensjes en stapel ze op elkaar.

variatietip:

Wat gaat erop? Met flensjes kun je alle kanten op. Je kunt ze beleggen en dan op elkaar leggen als stapeltaart. Maar je kunt ze ook vullen en oprollen of in vieren vouwen. Experimenteren maar!

variatietip:

Hartige flensjes met plakken kaas en ham of spek met geitenkaas en honing met gebakken spekjes en champignons met een mengsel van avocado, tomaat en maïs met reepjes tomaat en salami met geraspte kaas door het beslag

variatietip:

Zoete flensjes met zuivelspread gemengd met vanillesuikerplakjes aardbei en perzik met verse (of ontdooide) bosvruchten met bosvruchtenjam en vanillekwark met hazelnootpasta en blokjes banaan met fruit of jam en roomijs met kaneelsuiker en partjes appel of appelmoes met ananas en slagroom met peer en chocopasta met rozijnen en krenten met nootjes door het beslag en stroop

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.