Flens­jes met man­da­rijn

(6)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans nagerecht 4 personen
4 6

Ingrediënten

Lekker erbij
Keukenspullen
  • aluminiumfolie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pel de mandarijnen, haal de partjes los en snijd met een scherp mesje de vliesjes weg. Vang het sap op.
  2. Laat de boter in een steelpan smelten. Roer een flensjesbeslag van de bloem, het zout, de eieren, melk en gesmolten boter.
  3. Verhit telkens een beetje boter in een kleine koekenpan (15-18 cm) en laat een juslepel beslag over de bodem uitvloeien. Keer de flensjes als de bovenkant droog is en bak ook de onderkant goudbruin. Maak zo een stapel van 8 flensjes op een warm bord en houd ze warm onder aluminiumfolie. Vouw de flensjes in vieren en leg ze op vier borden. Schep de mandarijnpartjes erbij en stuif er eventueel poedersuiker over.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 455 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 47 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Flensjes met mandarijn

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Flens­jes met man­da­rijn

1
1
  • 8 mandarijnen

Pel de mandarijnen, haal de partjes los en snijd met een scherp mesje de vliesjes weg. Vang het sap op.

2
2
  • 50 g roomboter
  • 100 g bloem
  • 1 mespunt zout
  • 2 eieren
  • 250 ml melk

Laat de boter in een steelpan smelten. Roer een flensjesbeslag van de bloem, het zout, de eieren, melk en gesmolten boter.

3
3

Verhit telkens een beetje boter in een kleine koekenpan (15-18 cm) en laat een juslepel beslag over de bodem uitvloeien.

4
4

Keer de flensjes als de bovenkant droog is en bak ook de onderkant goudbruin. Maak zo een stapel van 8 flensjes op een warm bord en houd ze warm onder aluminiumfolie.

5
5

Vouw de flensjes in vieren en leg ze op vier borden. Schep de mandarijnpartjes erbij en stuif er eventueel poedersuiker over.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.