Spi­na­zie­sa­la­de met wit­te kaas­blok­jes

De zomer vraagt om luchtige gerechten, zoals deze heerlijke salade!

(176)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan bijgerecht De zomer vraagt om luchtige gerechten, zoals deze heerlijke salade! 4 personen
3 176

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schenk in een diep bord de bouillon over de couscous, laat 5-6 min. wellen. Klop in een slakom een dressing van beide oliesoorten, citroensap en peper en zout naar smaak.
  2. Pel de ui, snipper heel fijn en meng door de dressing. Zoek uit de zak spinazie de kleinste blaadjes en verwijder de stugge steeltjes. Selecteer op deze manier ca. 100 gram spinazie.
  3. Snijd de paprika in kwarten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in smalle reepjes. Meng de spinazie en paprika met de dressing.
  4. Schep de gewelde couscous er voorzichtig doorheen. Verbrokkel de kaasblokjes boven de salade. Lekker met geroosterde kip.

variatietip:

De salade krijgt extra smaak door er friszoete partjes sinaasappel doorheen te scheppen. Vervang als er kinderen mee-eten de olijfolie met chilipeper door gewone olijfolie.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 345 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 17 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Spinaziesalade met witte kaasblokjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spi­na­zie­sa­la­de met wit­te kaas­blok­jes

1
1
  • 125 ml kruidenbouillon
  • 75 g couscous
  • 4 el olijfolie
  • 2 el olijfolie extra vierge met knoflook en chilipeper
  • 2 el citroensap

Schenk in een diep bord de bouillon over de couscous, laat 5-6 min. wellen. Klop in een slakom een dressing van beide oliesoorten, citroensap en peper en zout naar smaak.

2
2
  • 1 rode ui
  • 100 g panklare spinazie

Pel de ui, snipper heel fijn en meng door de dressing. Zoek uit de zak spinazie de kleinste blaadjes en verwijder de stugge steeltjes. Selecteer op deze manier ca. 100 gram spinazie.

3
3
  • 1 gele paprika

Snijd de paprika in kwarten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in smalle reepjes. Meng de spinazie en paprika met de dressing.

4
4
  • 100 g witte kaasblokjes

Schep de gewelde couscous er voorzichtig doorheen. Verbrokkel de kaasblokjes boven de salade. Lekker met geroosterde kip.

variatietip:

De salade krijgt extra smaak door er friszoete partjes sinaasappel doorheen te scheppen. Vervang als er kinderen mee-eten de olijfolie met chilipeper door gewone olijfolie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.