Spaan­se aard­ap­pel­tor­til­la met ba­con

  • bijgerecht
  • 8 personen
  • 150 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 25 min. oventijd
(140)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans bijgerecht 8 personen
3 140

Ingrediënten

Keukenspullen
  • springvorm (∅ 24 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de bacon in reepjes, de knoflook in dunne plakjes en de ui in ringen. Verhit de olie in een koekenpan en bak de bacon ca. 1 min. zachtjes. Voeg de ui en de knoflook toe en laat alles ca. 2 min. zachtjes fruiten.
  2. Dep de paprika's droog met keukenpapier en snijd in reepjes. Klop in een kom de eieren los met peper en zout. Schep de aardappel, paprika en het uimengsel erdoor. Vet de springvorm in. Schep het aardappelmengsel erin en strijk de bovenkant glad.
  3. Bak de aardappeltortilla in het midden van oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Snijd de peterselie fijn. Verwijder de rand van de springvorm en schuif de tortilla op een schaal. Snijd in punten en bestrooi met de peterselie.

bereidingstip:

Niet te koud: Spaanse aardappeltortilla is ook lauwwarm of op kamertemperatuur lekker, dus je kunt deze tortilla ook van tevoren bereiden en dan laten afkoelen. Serveer de tortilla niet te koud, dan gaat er veel van de smaak verloren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 150 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Feestelijke buffetten en borrelhapjes

Spaanse aardappeltortilla met bacon

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spaan­se aard­ap­pel­tor­til­la met ba­con

1
1

Verwarm de oven voor op 175 °C.

2
2
  • 50 g bacon
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 2 el olijfolie

Snijd de bacon in reepjes, de knoflook in dunne plakjes en de ui in ringen. Verhit de olie in een koekenpan en bak de bacon ca. 1 min. zachtjes.

3
3

Voeg de ui en de knoflook toe en laat alles ca. 2 min. zachtjes fruiten.

4
4
  • 4 geroosterde rode paprika's
  • 5 eieren

Dep de paprika's droog met keukenpapier en snijd in reepjes. Klop in een kom de eieren los met peper en zout.

5
5
  • 450 g aardappelblokjes
  • 2 el olijfolie

Schep de aardappel, paprika en het uimengsel erdoor. Vet de springvorm in. Schep het aardappelmengsel erin en strijk de bovenkant glad.

6
6
  • 1 el verse peterselie

Bak de aardappeltortilla in het midden van oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Snijd de peterselie fijn.

7
7

Verwijder de rand van de springvorm en schuif de tortilla op een schaal. Snijd in punten en bestrooi met de peterselie.

bereidingstip:

Niet te koud: Spaanse aardappeltortilla is ook lauwwarm of op kamertemperatuur lekker, dus je kunt deze tortilla ook van tevoren bereiden en dan laten afkoelen. Serveer de tortilla niet te koud, dan gaat er veel van de smaak verloren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.