Zalm­taart

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 635 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 35 min. oventijd
(138)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 138

Ingrediënten

Keukenspullen
  • lage taartvorm, doorsnede 25 cm

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat het bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 225 °C of gasovenstand 5. Laat de zalm uitlekken, verwijder de graatjes en verdeel in stukjes. Laat de paprika's uitlekken en snijd in dunne reepjes. Snijd de peterselie fijn. Klop de eieren los met de room, peterselie, peper en zout.
  2. Vet de vorm in en bekleed met bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Verdeel de zalmstukjes en paprikareepjes over de bodem. Schenk het eimengsel erover. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 35 min. gaar en lichtbruin.

combinatietip:

Lekker met ijsbergsla en balsamico-dressing.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 635 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 27 g
  • vet 43 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2002 week 34-35

Zalmtaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zalm­taart

1
1
  • 5 plakjes bladerdeeg

Laat het bladerdeeg ontdooien.

2
2

Verwarm de oven voor op 225 °C of gasovenstand 5.

3
3
  • 226 g roze zalm
  • 465 g geroosterde paprika's
  • 15 g verse peterselie

Laat de zalm uitlekken, verwijder de graatjes en verdeel in stukjes. Laat de paprika's uitlekken en snijd in dunne reepjes. Snijd de peterselie fijn.

4
4
  • 5 eieren
  • 100 ml koksroom
  • 2 g boter

Klop de eieren los met de room, peterselie, peper en zout. Vet de vorm in en bekleed met bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in het deeg.

5
5

Verdeel de zalmstukjes en paprikareepjes over de bodem. Schenk het eimengsel erover.

6
6

Bak de taart in het midden van de oven in ca. 35 min. gaar en lichtbruin.

combinatietip:

Lekker met ijsbergsla en balsamico-dressing.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.