To­maat­jes uit de oven ge­vuld met moz­za­rel­la

Op zoek naar een borrelhapje dat écht iedereen eet (ook de kids)? Zoek niet verder!

(62)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans borrelhapje Op zoek naar een borrelhapje dat écht iedereen eet (ook de kids)? Zoek niet verder! 8 stuks
3 62

Ingrediënten

8 stuks

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Laat de mozzarellabolletjes op keukenpapier uitlekken. Snijd van de kapjes met kroontjes van de tomaatjes af, laat de kroontjes zitten. Snijd van de onderkant van de tomaatjes flinterdunne stukjes af, zodat ze blijven staan.
  2. Hol met een theelepel de tomaatjes uit. Rol de mozzarellabolletjes door de pesto en stop in elk tomaatje een bolletje mozzarella. Zet de kapjes er weer op.
  3. Zet de tomaatjes op de bakplaat met bakpapier. Verwarm ze ca. 10 min. in de oven tot de mozzarella zacht wordt. Zet de tomaatjes op een schaal en serveer warm.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 70 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Feestelijke buffetten en borrelhapjes

Tomaatjes uit de oven gevuld met mozzarella

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

To­maat­jes uit de oven ge­vuld met moz­za­rel­la

1
1

Verwarm de oven voor op 175 °C.

2
2
  • 8 minimozzarellabolletjes
  • 8 tastytomtomaten

Laat de mozzarellabolletjes op keukenpapier uitlekken. Snijd van de kapjes met kroontjes van de tomaatjes af, laat de kroontjes zitten. Snijd van de onderkant van de tomaatjes flinterdunne stukjes af, zodat ze blijven staan.

3
3
  • 50 g verse rode pesto

Hol met een theelepel de tomaatjes uit. Rol de mozzarellabolletjes door de pesto en stop in elk tomaatje een bolletje mozzarella. Zet de kapjes er weer op.

4
4

Zet de tomaatjes op de bakplaat met bakpapier. Verwarm ze ca. 10 min. in de oven tot de mozzarella zacht wordt. Zet de tomaatjes op een schaal en serveer warm.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.