Me­rin­gues met ijs en Irish-cof­feer­oom

  • nagerecht
  • 8 personen
  • 325 kcal voedingswaarden
    • 35 min. bereiden
    • 1 u. 30 min. wachten
(25)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 8 personen
4 25

Ingrediënten

Keukenspullen
  • spuitzak
  • bakpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Oven voorverwarmen op 100 °C. In vetvrije kom eiwitten stijfkloppen. Geleidelijk 175 g suiker, maizena en azijn erdoor kloppen. Tweederde van chocolade boven eiwitten fijnraspen. Chocoladerasp erdoor scheppen. Bakplaat met bakpapier beleggen. Eiwitmengsel in spuitzak scheppen en in 8 cirkels van 8 cm doorsnee op bakplaat spuiten. Eiwitschuim 1 uur in lauwe oven tot meringues laten drogen. Meringues uit oven nemen, voorzichtig bakpapier eraf trekken en laten afkoelen. Tot gebruik in luchtdichte trommel bewaren.
  2. In kom slagroom met rest van suiker stijfkloppen. Tweederde van slagroom in andere kom scheppen en whisky en espresso erdoor roeren. Meringues over acht borden verdelen. Op 4 meringues bol slagroomijs scheppen en whiskyroom erover verdelen. Op andere 4 meringues aardbeienijs scheppen en gewone slagroom erover verdelen. Met fijne rasp rest van chocolade over meringues met koffieroom raspen. Over aardbeienmeringues smarties strooien.

Tip:

Kindertip: Een feestelijke afsluiter voor jong en oud. De ouders krijgen een meringue met slagroomijs en Irish-coffeeroom; de kinderen staat een meringue met aardbeienijs en snoepjes te wachten.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 325 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 35 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.