Rol­la­de met ge­stoof­de sja­lot­ten en mos­terd­saus

(73)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 6 personen
3 73

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grote braadpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. In hoge pan slagroom met fond in ca. 30 min. tot helft inkoken. Scheutje roomsaus in kom schenken en even laten afkoelen. Eidooiers met maizena en 2 el mosterd door afgekoelde scheutje roomsaus roeren. Mengsel bij roomsaus in pan doen en al roerend zachtjes verwarmen tot saus begint te binden. Als saus juiste dikte heeft (saus 'hangt' dan aan bolle kant van lepel, een erin getrokken streep blijft zichtbaar), pan direct van vuur nemen en saus laten afkoelen. Tot gebruik afgedekt koel bewaren.
  2. Rollades op kamertemperatuur laten komen. Sjalotten pellen en in 4 partjes snijden. Salie fijnsnijden. Rollades droogdeppen en bestrooien met zout en peper. In braadpan boter smelten en rollades rondom aanbraden. Sjalotten toevoegen en 2 min. op hoog vuur meebakken. Salie toevoegen, vuur laag draaien en rollades met deksel schuin op pan in 30-40 min. gaarbraden. Vlees uit pan nemen en in aluminiumfolie verpakt 5 min. laten rusten. Mosterdsaus (op warmhoudplaatje) voorzichtig opwarmen. Saus op smaak brengen met mosterd, zout en peper. Rollades uit folie nemen, netje openknippen en verwijderen. Rollades op schaal leggen, sjalotten rond rollades leggen. (Aan tafel) rollades in plakken snijden en saus in warme sauskom ernaast serveren. Lekker met gebakken krieltjes en gemengde boontjes (bijv. panklare boontjesmix, zak 250 g, koelvak groenteafdeling).
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 695 kcal
  • eiwit 46 g
  • koolhydraten 15 g
  • vet 51 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.