Ge­vul­de rol­la­de met pe­per­saus

De rollade vul je met saucijs en kruiden. Snijden aan tafel om extra indruk te maken!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 595 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 10 min. wachten
    • 55 min. oventijd
(92)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht De rollade vul je met saucijs en kruiden. Snijden aan tafel om extra indruk te maken! 4 personen
3 92

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenvaste braadpan
  • vleesthermometer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Verwijder voorzichtig het netje van de rollade, maar gooi het niet weg. Snijd de rollade in de lengte in tot 2/3. Klap het open en snijd het aan beide zijden voor de helft in. Nu kun je het uitklappen tot een lange lap.Verwijder het vel van de worsten en verdeel het worstvlees over de uitgeklapte rollade. Ris de blaadjes en naaldjes van de kruiden en verdeel ze over het vlees.Rol de rollade stevig op en trek het netje er weer om. Bestrooi rondom met peper en zout.
  2. Verhit de boter in een ovenvaste braadpan of ovenvaste hapjespan. Bak de rollade op middelhoog vuur in 4 min. rondom bruin. Steek de vleesthermometer in het dikste deel van het vlees. Bak het in de oven ca. 55 min. tot het vlees 62 °C is. Neem het vlees uit de pan en verpak losjes in aluminiumfolie. Laat 10 min. rusten.
  3. Giet het vet uit de pan, laat de aanbaksels zitten. Zet de pan op hoog vuur en voeg de fond en peperkorrels toe. Laat inkoken tot er een 1/4 over is. Voeg de slagroom toe en laat weer inkoken tot de saus dik en vloeibaar is. Verwijder het netje. Snijd het vlees in plakken en serveer met de saus.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 595 kcal
  • eiwit 55 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 40 g
    waarvan verzadigd 20 g
  • natrium 1.267 mg
Tags
Ook te zien in

Gevulde rollade met pepersaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­vul­de rol­la­de met pe­per­saus

1

Verwarm de oven voor op 175 °C.

2
  • 1 ambachtelijke varkensrollade

Verwijder voorzichtig het netje van de rollade, maar gooi het niet weg.

3

Snijd de rollade in de lengte in tot 2/3. Klap het vlees open. Snijd aan beide zijden voor de helft in. Nu kun je het uitklappen tot een lange lap.

4
  • 3 Catalaanse braadworsten

Verwijder het vel van de worsten en verdeel het worstvlees over de uitgeklapte rollade.

5
  • 10 g Italiaanse kruiden

Ris de blaadjes en naaldjes van de kruiden en verdeel ze over het vlees.

6

Rol de rollade stevig op en trek het netje er weer om. Bestrooi rondom met peper en zout.

7
  • 50 g boter

Verhit de boter in een ovenvaste braadpan of ovenvaste hapjespan. Bak de rollade op middelhoog vuur in 4 min. rondom bruin.

8

Steek de vleesthermometer in het dikste deel van het vlees. Bak het in de oven ca. 55 min. tot het vlees 62 °C is.

9

Neem het vlees uit de pan en verpak losjes in aluminiumfolie. Laat 10 min. rusten.

10
  • 380 ml vleesfond
  • 1 el groene peperkorrels

Giet het vet uit de pan, laat de aanbaksels zitten. Zet de pan op hoog vuur en voeg de fond en peperkorrels toe. Laat inkoken tot er een 1/4 over is.

11
  • 125 ml slagroom

Voeg de slagroom toe en laat weer inkoken tot de saus dik en vloeibaar is.

12

Verwijder het netje. Snijd het vlees in plakken en serveer met de saus.

13

Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.